Băsescu: Rog procurorii să ancheteze cazul Nana. "Să răspundă inclusiv președintele României"

Traian Băsescu și Victor Ponta au participat marți, de la ora 13.00, la bilanțul anual al Ministerului Administrației și Internelor. Cu această ocazie, președintele a cerut reprezentanților Poliției, ai DIICOT și ai altor instituții abilitate să investigheze cazul Nana, inclusiv în ceea ce îl privește pe el personal, întrucât Corpul de Control al Guvernului a identificat anumite probleme.

Cele mai importante declarații ale lui Traian Băsescu

Niciun Guvern, în ultimii 20 de ani, nu a fost interesat să depolitizeze complet conducerea Inspectoratelor. Influența organizațiilor de partid locale, influența structurilor politice locale au fost pentru unii determinantă în evoluția în carieră. Vreau să știți că este greșit și este marea vulnerabilitate și pentru Jandarmerie, dar și pentru Poliție. 

Atât timp cât evoluția în carieră este determinată de cât de bine sunt cu președintele CJ, al organizației de partid la guvernare, cariera dumneavoastră nu se mai dezvoltă frumos și poate eu nu îmi dau seama, poate ministrul nu își dă seama, dar cu siguranță șeful poliției își dă seama și mai ales colegii de lângă care ai plecat peste noapte în funcții mari... își dau seama. Orgoliul profesional pentru un polițist trebuie să fie reușita lui în carieră pe rezultate, nu pe înțelegeri politice la nivel local.

E un lucru care s-a întâmplat în toate guvernele și, cum se schimbă un ministru, vin valurile de propuneri de avansări pentru generali. Sunt lucruri pe care le simt și lucruri pe care le știu.

Fac un apel la dumneavoastră la a refuza de acum înainte dependența carierei de suportul politic vremelnic pe care îl poate da un politician. Nu este un apel pe care îl fac de dragul de a-l face, problema este însă cum funcționează instituția.

Am exemple de instituții care nu au ținut de guvern, au fost complet depolitizate, iar azi sunt niște Rolls Royce-uri din punct de vedere al funcționării instituționale, structuri care nu mai pot fi influențate de telefonul politic și își fac treaba: SRI, DIICOT, DNA sunt structuri care nu au mai 'beneficiat' de influența politică.

Mi-aș dori mult ca acest corupt de elită al statului, salariații MAI, să înceapă să refuze parteneriatul vremelnic pentru a accede în carieră cu politicieni, vremelnici și ei.

Apropo, Corpul de Control al premierului a detectat nereguli în achiziția de teren de la Nana. Eu vă rog aici să anchetați imediat și dacă e încălcare de lege să răspundă inclusiv președintele României. Eu vă pot spune asta, pentru că sunt liber față de voi și față de oricine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel