Bărbat decedat acasă din cauza hipotermiei. Ce este hipotermia, ce simptome are și cum te ferești de ea

Bărbat decedat acasă din cauza hipotermiei. Ce este hipotermia, ce simptome are și cum te ferești de ea
Bărbat decedat acasă din cauza hipotermiei. Ce este hipotermia, ce simptome are și cum te ferești de ea

Un bărbat de 79 de ani a decedat din cauza hipotermiei, el fiind găsit, vineri, de vecini în comă în casa sa din comuna Mosna, a anunțat, sâmbătă dimineață, coordonatorul UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Iată ce este hipotermia, care sunt simptomele ei, dar și cum te ferești de „ucigașul tăcut”: 

Temperatura a ajuns la 30 grade, dar inima nu și-a reluat activitatea de pompă. S-a declarat decesul și, pentru ca era căzut în casă hipotermic, se va face necropsie medico-legală", a precizat Diana Cimpoeșu.

Un alt bărbat, de 67 de ani, din Rediu, care locuia și el singur, a fost găsit căzut în curte de vecini, cu hipotermie medie, temperatură 31 grade și degerături la picioare și mâini. Hipotermia a fost tratată în UPU, bărbatul fiind internat în Secția Chirurgie pentru tratarea degerăturilor și posibil amputație a unui picior.

Ce este hipotermia

Hipotermia este o urgență medicală care apare atunci când corpul pierde căldura mai repede decât o poate produce, provocând o temperatură corporală periculos de scăzută. Temperatura normală a corpului este în jur de 37 C, ușor mai scăzută la femei. Hipotermia apare pe măsură ce temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius.

Când temperatura corpului scade, inima, sistemul nervos și alte organe nu mai pot funcționa normal. Lăsată netratată, hipotermia poate face inima și sistemului respirator să își încetinească activitatea și, destul de repede, să se oprească. 

Hipotermia este adesea cauzată de expunerea la vreme rece sau cufundarea în apă rece. Tratamentele primare pentru hipotermie sunt metode de încălzire a corpului pentru a-l readuce înapoi la o temperatură normală, arată specialiștii de la Mayo Clinic. Mai multe detalii găsiți pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel