Barack Obama vrea reforma reţelelor sociale: Aprind ce e mai rău în oameni

Fotografie creată de Tracy Le Blanc, de la Pexels
Fotografie creată de Tracy Le Blanc, de la Pexels

Barack Obama, fost preşedinte SUA, cere reforma reţelelor de socializare. Acesta afirmă că reţelele de socializare scot la iveală ce e mai rău în oameni. 

Într-un discurs despre dezinformare ţinut la Universitatea Stanford, fostul preşedinte a spus că peisajul internetului modern este "unul dintre cele mai mari motive pentru slăbirea democraţiei. Scoate la iveală ce e mai rău în oameni". 

"Nu toate aceste efecte sunt intenţionate sau evitabile, sunt pur şi simplu consecinţa a miliarde de oameni conectaţi deodată la un flux de informaţii globale, disponibil 24/7. Dar nu toate problemele pe care le are lumea acum sunt generate de această nouă tehnologie. Sunt şi rezultatul unor alegeri făcute de companii care au ajuns să domine internetul şi platformele de socializare. Sunt convins că ce vedem acum se va înrăutăţi", a declarat Obama. 

Acesta a sugerat că o soluţie ar fi reformarea Articolului 230, o lege americană care protejează companiile tehnologice de răspundere în cazul postărilor făcute de indivizi pe reţelele de socializare. De asemenea, lege protejează dreptul companiilor de a modera conţinutul aşa cum doresc, scrie Insider. 

Eliminarea legii nu e soluţia

"Este clar că aceste companii tehnologice s-au schimbat dramatic în ultimii 20 de ani. Trebuie să luăm în calcul reformarea acestei legi pentru a ţine cont şi de aceste schimbări", a mai spus Obama. 

Preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat recent că articolul 230 ar trebui revocat, dar Obama crede că o eliminare completă a acestei legi nu ar fi soluţia. Din contră, fostul preşedinte crede că toate companiile ar trebui să permită legiuitorilor să cerceteze algoritmii folosiţi pentru promovarea conţinutului. 

"Într-o democraţie, ne putem aştepta ca aceste companii să îşi pună la dispoziţie serviciile şi designul pentru cercetare. Ar trebui măcar să împartă informaţii cu cei care trebuie să ne ţină în siguranţă. Dacă o companie de ambalare a cărnii are o tehnică anume prin care ţine crenvurştii proaspeţi şi curaţi, nu trebuie să spună întregii lumi care e tehnica. Ci doar inspectorului de calitate", a mai precizat Barack Obama. 

Fratele lui Michelle Obama dă în judecată universitatea la care studiau copii săi pe motive de rasism

Fratele și cumnata fostei prime doamne Michelle Obama dă în judecată Universitatea din Milwaukee unde studiau copii acestora, acuzând că administratorii i-au exmatriculat după ce aceștia s-au plâns de lecții virtuale cu tentă rasistă. 

Craig și Kelly Robinson au intentat un proces împotriva școlii Pre-K-12 săptămâna aceasta, după ce au susținut că școala privată, la care studiau cei doi copii ai acestora, a folosit cuvinte precum ”plantație” în mod inadecvat în timpul lecțiilor desfășurate online. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel