Fratele lui Michelle Obama dă în judecată universitatea la care studiau copii săi pe motive de rasism

Captură Foto Twitter
Captură Foto Twitter

Fratele și cumnata fostei prime doamne Michelle Obama dă în judecată Universitatea din Milwaukee unde studiau copii acestora, acuzând că administratorii i-au exmatriculat după ce aceștia s-au plâns de lecții virtuale cu tentă rasistă. 

Craig și Kelly Robinson au intentat un proces împotriva școlii Pre-K-12 săptămâna aceasta, după ce au susținut că școala privată, la care studiau cei doi copii ai acestora, a folosit cuvinte precum ”plantație” în mod inadecvat în timpul lecțiilor desfășurate online, potrivit Dailymail.

Plângerea susține că școala a decis să îi exmatriculeze pe elevii în vârsta de 9 și 11 ani, după ce aceștia au prezentat dovezi în ianuarie și martie 2021 cu privire la exprimările rasiale și discriminările socio-economice pe care se pare că le-au auzit în timpul orelor on-line predate de profesori.

”Am auzit ce s-a întâmplat în clasă din cauza pandemiei COVID”, a declarat marți Craig Robins pentru GMA, adăugând: ”S-au folosit în mod repetat stereotipurile rasiale și etnice precum folosirea cuvântului plantație și alte lucruri de acest fel”. 

”În plus... a existat o insensibilitate la statutul socio-economic, precum și o dispreț pentru copiii care nu erau fizic în clasă.” continuă Craig Robins. 

Taxa de școlarizare pentru fiii soților Robinson la școala privată era de  23.130 de dolari pe an pentru fiul lor de clasa a treia și de 24.640 de dolari pe an pentru celălalt fiu al lor, care este în clasa a cincea, potrivit site-ului școlii.

 

Inițial, potrivit declaratiilor făcute de soții Robinson, au încercat să discute cu școala despre acest subiect și să ofere sugestii pentru a evita pe viitor astfel de situații neplăcute. Însă, se pare că la puțin timp după acest lucru, școala respectivă i-a data afară pe cei doi copii ai soților Robinson ”ripostând împotriva lor din cauza problemelor pe care le-am adus în discuție”. 

DailyMail.com a contactat ulterior școala pentru comentarii, dar nu a primit încă un răspuns. Școala a spus GMA că procesul a fost transmis firmei lor de avocatură și, fără timp pentru a-l revizui, nu au niciun comentariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel