Elon Musk a dat greș cu primul implant Neuralink. Dispozitivul s-a desprins parțial de creier

foto: Freepik
foto: Freepik

Al doilea cip Neuralink testat nu a adus rezultatele dorite.

Prima încercare a Neuralink de implantare a unui cip în creierul unei ființe umane s-a dovedit un eșec total. Recent, compania a recunoscut că dispozitivul a început să se desprindă de creierul pacientului.

Noland Arbaugh, pacientul care a fost supus intervenției chirurgicale în februarie pentru implantarea unui cip Neuralink în creier, a experimentat o scădere a funcționalității dispozitivului în decurs de o lună după procedură, conform informațiilor publicate de The Guardian.

Conform raportului, unele dintre firele care conectează computerul în miniatură la creierul pacientului au început să se retragă, generând preocupări cu privire la stabilitatea și eficacitatea implantului. Deși Neuralink nu a dezvăluit explicit motivele retragerii parțiale a dispozitivului din creierul pacientului, compania a menționat într-o postare pe blog că inginerii săi au intervenit cu succes pentru a restabili funcționalitatea cipului.

S-a luat în calcul inclusiv posibilitatea extragerii implantului, în contextul în care s-a observat o deteriorare a funcționalității acestuia.

Implanturile Neuralink operează prin plasarea unui mic dispozitiv în craniu, care conține un cip de procesare, o baterie și 64 de fire subțiri care se conectează la țesutul cerebral și interacționează cu semnalele neuronale transmise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel