Balık ekmek sau "Pește în pâine". Rețeta originală din Istanbul

Ai încercat vreodată Balık ekmek? Este o rețetă turcească, vestită în Istanbul. Dacă îți place peștele, vezi cum se prepară această gustare. 

Ingrediente

8 sardele
o ceapă
o jumătate linguriţă piper roşu măcinat
o jumătate linguriţă piper măcinat
o jumătate coriandru măcinat
jumătate de salată
2 roşii mijlocii
zeamă de lămâie
jumătate linguriţă sare
pâine - baghetă

Cum se prepară

Peştele îl filetăm şi condimentăm cu sare, piper, coriandru şi piper roşu. Dăm la frigider până a 2-a zi. Încingem tigaia/gratarul. Când s-a încins bine, punem fileurile cu pielea în jos, lăsăm cam 3 minute, întoarcem şi mai lăsăm încă 2 minute. Apoi, dăm deoparte. Ceapa şi roşiile le tăiem rondele iar salata fâşii sau o  rupem cu mâna, scrie bucataras.ro.

Bagheta o tăiem ca pentru sandviș, punem un file sardele, adăugăm 3 rondele de ceapă, 2 de roşii, salată cât dorim. Opţional, după gust, se poate adăuga puţin  suc de lămâie.

Dacă vrei să mai încerci o rețetă turcească, îți recomandăm niște chiftele delicioase. Iată cum se prepară... 

Ingrediente

700 g carne tocată amestec
500 g cartofi
500 g roşii
2-3 ardei graşi
un colţ de pâine
o legătură frunze pătrunjel verde
1 ceapă mare
2 ouă
sare
piper

Cum se prepară

Pătrunjelul se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se taie în patru și apoi se toacă mărunt şi ea. Cartofii se curăţă şi se taie în felii groase de 1,5 cm. Se toacă mărunt şi colţul de pâine. Carnea tocată se amestecă împreună cu pătrunjelul, ceapa, sare, piper, ouăle, colţul de pâine şi puţin sifon dacă este cazul. Amestecăm bine şi acoperim castronul cu această compoziție pe care o punem la frigider pentru 30 minute.

Cartofii tăiaţi îi punem într-o tavă cu hârtie de copt, îi stropim cu puţin ulei şi îi dăm la cuptorul dinainte încălzit la 180 grade, unde îi ţinem 30 minute.

Din carne facem chifteluţe pe care le punem apoi peste feliile de cartofi şi le fixăm cu o scobitoare în care mai adăugăm câte o felie de roşie groasă de 1,5 cm şi o bucată de ardei (poate fi ardei iute dacă preferaţi). Se dă tava la cuptor până când chifteluţele sunt gata coapte, aproximativ o oră.

Chifteluţele cu cartofi pot şi servite cu un sos de muştar cu usturoi pisat. Înainte de a servi chifteluţele se vor scoate scobitorile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel