Bacău: A fost semnat contractul de modernizare a pistei aeroportului, în valoare de 30 milioane euro

Contractul de modernizare a pistei Aeroportului Internaţional "George Enescu" din Bacău, a cărui valoare este de 30 de milioane de euro, a fost semnat, vineri, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Bacău, scrie Agerpres.

Preşedintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea, a scris pe pagina lui de facebook că proiectul este finanţat 85% din fonduri europene, 13% de la bugetul de stat şi 2% de la Consiliul Judeţean Bacău.

"La 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri şi la 2 ani de la punerea în funcţiune a acestuia, astăzi s-a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a pistei de la Aeroportul Internaţional "George Enescu". (...) Am demarat proiectul de modernizare a aeroportului când conduceam Consiliul Judeţean Bacău, având convingerea că dezvoltarea acestei veritabile porţi de intrare în Moldova va plasa Bacăul într-o poziţie de pivot regional", a scris europarlamentarul Dragoş Benea.

Modernizarea pistei va dura 15 luni, perioadă în care pista va fi închisă traficului aerian pe o perioada de 47 de zile calendaristice.

Contractul de modernizare a pistei a fost câştigat de compania spaniolă FCC Construccion, potrivit celor scrise de europarlamentarul Dragoş Benea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23