Avocaţii lui Felipe Massa cer compensaţii din cauza titlului pierdut de brazilian în 2008

Fotografie de la PRAT clement, Pexels
Fotografie de la PRAT clement, Pexels

În 2008, pilotul brazilian de F1 Felipe Massa a pierdut titlul mondial din cauza unei "presupuse conspiraţii". Acum, avocaţii săi cer despăgubiri. 

Avocaţii fostului pilot brazilian Felipe Massa au demarat o acţiune legală împotriva conducătorilor Formulei 1 şi a conducerii Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), cerând despăgubiri substanţiale, pentru o presupusă conspiraţie care i-a refuzat sud-americanului titlul de campion mondial în 2008, transmite Reuters.

Un document, consultat de Reuters, i-a fost trimis directorului executiv al Formulei 1, Stefano Domenicali, şi preşedintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem, pe 15 august. Scrisoarea este o notificare legală formală înaintea acţiunii în justiţie.

Firma de avocatură londoneză Enyo Law a afirmat că Felipe Massa, acum în vârstă de 42 de ani, a fost victima unei conspiraţii comise de indivizi aflaţi la cel mai înalt nivel în FIA şi Formula 1.

Avocaţii susţin că Massa a pierdut zeci de milioane de euro în urma unui accident deliberat făcut de un alt pilot la Marele Premiu de la Singapore din 2008, fapt ascuns înainte de scandalul izbucnit în 2009. Accidentul l-a costat pe Massa (Ferrari) puncte vitale într-un sezon în care a pierdut titlul la diferenţă de un singur punct în faţa britanicului Lewis Hamilton (McLaren), scrie Agerpres.

De ce s-a decis Massa să dea F1 în judecată



Ca să o spunem direct, domnul Massa este adevăratul campion al piloţilor din 2008, iar F1 şi FIA au ignorat deliberat faptele şi i-au furat titlul, se arată în scrisoare.

Domnul Massa nu poate calcula cu precizie pierderile suferite în acest moment, dar le estimează la zeci de milioane de euro. Suma nu acoperă pierderile morale şi de reputaţie suferite de domnul Massa, mai precizează documentul.

Massa s-a adresat avocaţilor după ce fostul conducător al Formulei 1 Bernie Ecclestone a declarat în martie că fostul preşedinte al FIA, Max Mosley, a ştiut în 2008 că accidentul produs de Nelson Piquet (Renault) a fost unul intenţionat, dar nu a luat măsuri.

FIA şi Formula 1 nu au răspuns deocamdată la această acţiune. Ecclestone, 92 ani, a declarat pentru Reuters, prin telefon, din Elveţia, că nu îşi aminteşte declaraţiile cheie care i-au fost atribuite.

Nu îmi amintesc nimic din toate acestea, ca să fiu sincer. Nu îmi amintesc să fi acordat interviul, a afirmat britanicul, înlocuit în 2017 la conducerea Formulei 1 de compania americană Liberty Media.

La Marele Premiu de la Singapore din 2008, Massa conducea cursa, după ce plecase din pole position, când compatriotul său Nelson Piquet a intrat într-un parapet de protecţie în turul 14. Accidentul a dus la intrarea safety car-ului şi a fost în beneficiul spaniolului Fernando Alonso, colegul de echipă al lui Piquet, care a câştigat cursa. Massa nu a reuşit să obţină niciun punct, după o intrare problematică la boxe.

Piquet a dezvăluit în 2009 că şefii echipei Renault i-au spus să producă accidentul, aceştia fiind ulterior suspendaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel