Aviaţia turcă a lovit poziţii ale PKK în nordul Irakului

Aviaţia turcă a întreprins luni şi marţi lovituri aeriene împotriva unor poziţii din nordul Irakului ale rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a informat Ministerul Apărării de la Ankara, potrivit AFP.

Bombardamentele efectuate luni seară şi în cursul nopţii s-au soldat cu moartea a 12 'terorişti separatişti', termen cu care Ankara îi desemnează pe membrii PKK. Acesta duce din 1984 un sângeros război de gherilă împotriva Turciei, care întreprinde la rândul său cu regularitate raiduri împotriva poziţiilor PKK în zone muntoase din nordul Irakului.

Cele mai recente bombardamente intervin în timp ce regimul de la Ankara pare a fi pe punctul de a declanşa o operaţiune militară în Siria împotriva unei alte grupări kurde înarmate, Unităţile de protecţie a poporului (YPG). Turcia consideră YPG drept aripa siriană a PKK şi denunţă adesea deplasările de luptători şi de arme ale celor două grupări între Siria şi Irak.

În timp ce, pentru Turcia, YPG este o grupare 'teroristă', statele occidentale îi sprijină pe combatanţii kurzi, care au fost vârful de lance în Siria în lupta împotriva Statului Islamic. După declaraţiile de duminică seara ale Casei Albe, nuanţate ulterior, semnalând că SUA nu s-ar opune unei intervenţii militare turce în Siria, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că o incursiune ar putea surveni în orice moment, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel