Dobra: Autostrada Timişoara-Belgrad, prioritate naţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat, la Novi Sad, că va cere ca autostrada Timişoara-Belgrad să devină "prioritate naţională".

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat, la Novi Sad, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la constituirea Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, că 'va milita' pe lângă autorităţile româneşti pentru reluarea discuţiilor în vederea realizării autostrăzii Timişoara-Belgrad, 'pentru reintroducerea acestui obiectiv strategic între priorităţile naţionale'.

Reprezentanţi ai judeţelor româneşti Arad, Timiş şi Caraş-Severin din România, ai judeţelor Csongrad şi Bacs-Kiskun din Ungaria, precum şi ai Provinciei Autonome Voivodina din Serbia au participat, marţi, la Novi Sad, capitala provinciei sârbeşti, la o şedinţă festivă organizată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Cooperării Regionale (Euroregiunii) Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT).

"Douăzeci de ani constituie un jubileu deosebit pentru Euroregiunea DKMT, pentru noi toţi. Douăzeci de ani constituie o perioadă lungă pentru un om, pentru un politician, la fel pentru cooperarea în această regiune a Europei. Cu toţii trebuie să facem eforturi pentru a menţine şi dezvolta această construcţie", a afirmat Igor Mirovic, preşedintele Guvernului Provinciei Autonome Voivodina, preşedinte în exerciţiu al Euroregiunii DKMT.

[citeste si]

La rândul său, Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a readus în discuţie proiectele majore de infrastructură cu Voivodina, comunicarea pe canalul navigabil Bega şi respectiv autostrada care ar urma să lege Timişoara de Belgrad. "Îmi exprim speranţa că discuţiile pentru realizarea autostrăzii Timişoara-Belgrad vor fi reluate în curând. Voi milita cu toate eforturile faţă de autorităţile române pentru reintroducerea acestui obiectiv strategic între priorităţile naţionale. Iar faptul că Novi Sad va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 împreună cu Timişoara va fi un alt prilej pentru a intensifica colaborarea, în special în aria culturală", a spus între altele Călin Dobra.

Parteneri în cadrul Euroregiunii sunt judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, din România; judeţele Csongrad, Bekes, Bacs-Kiskun, din Ungaria; Provincia Autonomă Voivodina, din Serbia. Populaţia Euroregiunii DKMT numără aproximativ 6 milioane de locuitori, suprafaţa totală fiind de 77.456 km pătraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel