EXCLUSIV  Audierile miniștrilor din Guvernul Orban 2 încep în Parlament. Marile ”surprize”. De ce este lupa pusă pe USR

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Audierea miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului încep luni și se vor întinde pe parcursul a trei zile.

Lista miniștrilor propuși de Ludovic Orban pentru al doilea Executiv este aceeași. Votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat pe data de 24 februarie, la ora 16.00, potrivit calendarului stabilit de Legislativ.  

Florin Cîțu susține că, luni, în cadrul audierii, va fi o „bombă", mai exact de ce „PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020". Cu ocazia audierilor de la începutul săptămânii, își va aduce aminte lumea că există și... Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. Va fi prima apariție publică a acestuia de la învestirea Guvernului Orban.

În contextul în care PNL nu va vota propriul Guvern, forțând, astfel, alegerile anticipate, audierile reprezintă doar un exercițiu electoral. Întrebată dacă i se pare o situație normală pentru democrație, aceea ca Guvernul propus de PNL să nu fie susținut în Parlament de PNL, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că nu este „o formulă pe care să o iubim".

Între timp, va fi continuată campania electorală. Un aspect interesant de urmărit va fi atitudinea USR. Pro România, PMP, precum și partidele mici critică Guvernul Orban. Ce va face, însă, USR? Care va fi tonul atacurilor? Vom fi martorii unui remake al campaniei de la alegerile prezidențiale, în care Dan Barna se lupta cu Klaus Iohannis pentru mai bine? Sau vor fi lansate atacuri frontale care să pună în lumină efectele guvernării PNL? Din această perspectivă, e de urmărit ce o să facă USR.

Programul audierii miniștrilor în comisiile parlamentare  

Luni, 17 februarie

9.00 – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, va fi audiat, luni, în comisiile reunite pentru apărare la ale Camerei Deputaților și Senatului.

12.00 - Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, va fi audiat, luni, în comisiile reunite de buget ale Camerei Deputaților și Senatului.

13.00 – Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, va fi audiat în comisiile reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului.

14.00 – Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, va fi audiat, luni, în comisiile reunite pentru apărare la Camerei Deputaților și Senatului.

Marți, 18 februarie

9.00 – Ministrul Economiei, Virgil Popescu, va fi audiat, marți, în comisiile economie, pentru industiri și pentru energie reunite ale Parlamentului.

10.00 – Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, va fi audiat, marți, în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului

12.00 – Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, va fi audiat, marți, în comisiie reunite pentru învățământ ale Parlamentului.

13.00 – Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va fi audiat, marți, în comisiile reunite juridică, pentru cercetarea abuzurilor, pentru constituționalitate și drepturile omului ale Parlamentului

14.00 – Ministrul Educației, Monica Anisie, va fi audiată, marți, în comisiile reunite pentru învățământ ale Camerei Deputaților și Senatului

15.00 – Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va fi audiat, marți, în comisiile reunite de externe și pentru românii din afara granițelor țării ale Parlamentului.

16.00 – Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va fi audiat, marți, în comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului

Miercuri, 19 februarie

9.00 – Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru agricultură ale Parlamentului

10.00 – Ministrul Sănătății, Victor Costache, va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru sănătate ale Parlamentului.

12.00 – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru mediu ale Camerei Deputaților și Senatului.

13.00 - Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, va fi audiată, miercuri, în comisiile reunite pentru muncă și pentru drepturile omului ale Parlamentului.

15.00 – Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, va fi audiat miercuri, în comisiile reunite pentru transporturi și pentru comunicații ale Camerei Deputaților și Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel