Atentat terorist dejucat în Grecia: Doi pakistanezi au fost prinși (FOTO), trei sunt în libertate. Unul trăia în Zakynthos

foto pexels/ Atena - ilustrativ
foto pexels/ Atena - ilustrativ

Doi tineri cu origini în Pakistan plănuiau un atentat terorist în Grecia. Ei aveau legături și cu alți tineri din Pakistan, care se aflau în Atena, și erau coordonați de către un altul, din Teheran. 

Cei doi pakistanezi au fost arestați acuzați de plănuirea unui atentat terorist în Atena, împotriva evreilor de acolo. Acum, presa din Grecia a dezvăluit identitatea celor doi, cu nume și poze. Vezi aici

Liderul, Hayder, în vârstă de 27 de ani, trăia în Zakynthos. Al doilea este Hussein. Ei, împreună cu alți trei pakistanezi din Atena, care încă sunt în libertate, ar fi format o celulă teroristă în Grecia, aflându-se în contact cu un compatriot, în vârstă de 30 de ani, care trăiește în Teheran și, de altfel, era căutat. 

Atacul urma să aibă loc la o sinagoga evreiască din cartierul Psirri din Atena. Conform Proto Thema, este doar o chestiune de timp până când ceilalți trei, care se află în Atena, vor fi arestați, deoarece toți par să fi vorbit împreună în grupuri închise de aplicații online, o mare parte a mesajelor fiind deja decodificate de autoritățile elene. 

Se pare, conform sursei citate, că bărbații ar fi dezvoltat un fel de rețea în Grecia, cu persoane din penitenciare, cu albanezi în căutare de arme și cu criminali la comandă. ”Acesta este bun, și el a făcut închisoare” arată un mesaj din conversația decodată de serviciile de informații. Ei ar fi discutat despre prețuri și numărul de oameni pe care voiau să-i ucidă. Cea mai mare problemă pe care ar fi întâmpinat-o ar fi fost să găsească oameni de încredere în lumea criminală care să le dea armele, deoarece erau supuși unei presiuni insuportabile din partea agentului de legătură din Teheran să acționeze rapid și să nu piardă timp, să ia măsuri.

De fapt, bărbatul din Teheran le-ar fi indicat că, dacă nu găsesc arme, să planteze sticle cu gaz la sinagoga restaurantului din strada Aesopou și să arunce în aer evrei nevinovați, dar și alți cetățeni care se nimereau să fie acolo la momentul atacului. Conform mesajelor decodificate, cel din Teheran avea anumite ținte clare, cerând fotografii cu mai multe persoane din sinagogă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel