ATAC TERORIST în VIENA. Luări de ostatici SIMULTANE, ar fi vorba de 10 atacatori. Ultimele informații

Un atac terorist a avut loc în Viena. Mai multe persoane ar fi fost ucise, printre care un polițist. Totul este în desfășurare. 

UPDATE 09:13 Cel puţin un 'terorist islamist' în spatele atacurilor de la Viena, potrivit ministrului austriac de interne Karl Nehammer, citat de Reuters. Bilanţul victimelor a crescut la patru.

VEZI ȘI Nu te poți uita la așa ceva. Momentul în care un TERORIST împușcă un om nevinovat pe o stradă din Viena - video

UPDATE 07:56 Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile asupra centrului Vienei, comise luni seară şi pentru care ministrul austriac de interne a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut care a fost împuşcat de poliţişti, a declarat şeful poliţiei din capitala austriacă marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă, citat de Reuters. 

UPDATE 04:16 O femeie rănită în atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a încetat din viaţă la spital, ceea ce face ca bilanţul victimelor în rândul civililor să crească la două, conform informaţiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters.

UPDATE 00:30: Se pare că această rețea teroristă are foarte mult armament și variat. Neoficial, ar fi vorba, printre altele, de pușca Zastava M70AB2 și pistolul M57 Tokarev. 

UPDATE 23:43. Un purtător de cuvânt al Poliției a anunțat că situația ar mai putea dura câteva ore. 

UPDATE 23:40: Ce este confirmat oficial până acum de Poliția din Viena: ”au fost trase mai multe focuri de armă, mai mulți suspecți sunt înarmați cu puști, sunt șase locații diferite în care s-a tras, o persoană a murit, mai multe sunt rănite, printre care un ofițer de poliție, un suspect a fost omorât de forțele de ordine”. 

UPDATE 23:35. De mâine, intra în vigoare un lockdown de noapte în Viena. Se cunoaște din celelalte state că înainte de al doilea lockdown oamenii au ieșit într-un număr mai mare pe străzi. 

UPDATE 23:29: Sunt surse media locale care vorbesc despre trei locuri în care ar fi fost luați ostatici, dar și despre nu mai puțin de 10 atacatori. 

UPDATE 22:57. Printre cele 7 persoane care ar fi fost ucise s-ar număra și un polițist. 

UPDATE 22:53: Poliția ar fi confirmat că vorbim despre o dublă luare de ostatici. Una ar fi la hotelul Hilton, alta la restautantul japonez Akakiko, conform informațiilor care vin din Viena. 

UPDATE 22:50. Încă un atacator ar fi fost ucis. Circulă speculații că unul dintre teroriști s-ar fi aruncat în aer. 

UPDATE 22:45. S-ar auzi în continuare împușcături într-un hotel din Viena. 

Imagine înfiorătoare postată pe Twitter cu un atacator ucis: 

UPDATE 22:38: Un terorist ar fi fost reținut, altul ar fi fost omorât, conform unei alte informații care vine din Austria. Nu este confirmată de autorități, totul fiind în desfășurare. 

UPDATE 22:35: Informații neconfirmate de autorități, dar transmise de media locală vorbesc de patru atacuri simultane, de patru persoane care ar fi deschis focul asupra oamenilor în Viena, dar și de 7 decese. Repetăm, NU sunt oficiale! 

UPDATE 22:25 - Un suspect ar fi fost ARESTAT. 

Au fost atacate două restaurante, o sinagogă și un centru comunitar evreiesc, conform informațiilor care circulă pe Twitter. S-au auzit multiple împușcături. Într-una dintre filmările de mai jos a fost surprins un atacator, în timp ce trage cu o pușcă spre oameni. 

Video dureros după atacul din Viena:

Imagini în care forțele speciale caută teroriștii:

Momentul în care un polițist a fost împușcat, surprins într-o filmare:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel