Asociaţia 21 Decembrie solicită anchetarea modului în care au fost folosiţi banii din conturile PCR şi UTC

maries
maries

Liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a solicitat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Parchetului General să ancheteze modul în care au fost folosiţi banii existenţi la momentul Revoluţiei în conturile PCR, UTC şi ale organizaţiilor pionierilor şi şoimilor patriei, precum şi patrimoniul acestora.

Potrivit lui Mărieş, sumele respective se cifrau, în acel moment, la aproape 4 miliarde de dolari în cazul conturilor PCR, la circa 2 miliarde de dolari pentru conturile UTC şi aproximativ un miliard de dolari pentru pionieri şi şoimi ai patriei, el susţinând că apoi au fost delapidate de "oamenii lui Ion Iliescu" şi folosite inclusiv pentru finanţarea unor campanii electorale şi mineriadelor, transmite Agerpres.

"Este imposibil şi inadmisibil ca SRI să nu fi ştiut de aceste conturi", a spus Mărieş, cerând procurorului general Laura Codruţa Kovesi şi preşedintelui Traian Băsescu să se ocupe de clarificarea acestei probleme.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă au fost prezentate de Virgil Gabriel Păun, consilier juridic al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unele informaţii privind preluarea de la BCR, în baza Legii 350/2006, a conturilor fostului CC al UTC de către Fundaţia Naţională pentru Tineret prezidată de constănţeanul Nicolae Mavrodin, acesta fiind acuzat de folosirea în interes personal a banilor aflaţi în conturi, precum şi a imobilului din Calea Victoriei nr. 120 din Bucureşti, transferat şi acesta din patrimoniul UTC.

Mărieş a arătat că Nicolae Mavrodin, care s-ar fi prezentat şi ca lider al revoluţionarilor constănţeni, este de fapt membru PSD şi "nesemnificativ" pentru mişcarea revoluţionară, acuzându-l pe acesta că a încercat denigrarea revoluţionarilor şi îndeosebi a Asociaţiei 21 Decembrie prin organizarea împreună cu Miron Cozma a protestului de la festivităţile de Ziua Marinei de la Constanţa.

Totodată, Nicolae Bănuţoiu, membru în Consiliul de iniţiativă pentru organizarea congresului din 3 septembrie a.c. al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a precizat că la acest congres trebuie să se realizeze delimitarea de grupul de revoluţionari din jurul lui Ion Iliescu, care s-au implicat în "jaful naţional" şi denigrează imaginea Revoluţiei şi a revoluţionarilor. "Nu trebuie să mai fim noi terfeliţi, aceştia sunt autorii jafului şi profitorii Revoluţiei", a concluzionat Bănuţoiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel