Așa prepari oul poșat perfect, astfel încât să nu se împrăștie albușul

Perfect pentru un mic dejun sănătos, oul poșat a devenit un preparat pe care românii îl pregătesc tot mai des.

Pune apă la fiert într-un vas de 1,5 litri umplut pe 3/4 cu apă. Adaugă două linguri cu oțet în apă. Oțetul are rolul de a împiedica albusul să se separe de gălbenuș.

Lasă apa să fiarbă până atinge punctul de fierbere, adică atunci când face bule mici. Nu o lasă să clocotească.

Sparge oul și pune-l în apa fierbinte, notează retetepractice.ro. Lasă-l să fiarbă fix patru minute, fără să-l atingi. Dacă se lipește de fundul vasului în care fierbe, e cazul să-l miști. Scoate apoi oul și servește-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel