Arsenie Boca va fi canonizat! Vestea așteptată de toți credincioșii

Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca, urmează să fie canonizat. Vestea  a fost primită cu bucurie de milioane de români. Totuși, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române spun că procesul de canonizare poate să dureze ani de zile.

După ce mii de credincioşi au cerut într-o petiţie pe internet canonizarea lui Arsenie Boca, se pare că dorinţa lor a început să prindă contur.

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat pentru DC News că  
procesul este unul de lungă durată şi are  mai multe etape.
 
În acest moment,  Episcopia Devei şi Hunedoarei, pe teritoriul căreia se află Mănăstirea Prislop unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, a început  să strângă dovezi despre viaţa părintelui. O comisie specială îi analizează candidatului faptele, viața și sfârșitul vieții, credința, scrierile, faptele minunate și multe alte, a spus părintele Constantin Stoica. 
 
[citeste si]
 
Un criteriu important îl reprezintă evlavia populației, iar părintele Arsenie Boca este adulat de sute de mii de credincioși. Dar ce este credința și ce este fanatism? Mulți se închină în fața unor icoane care, spun ei, ar lăcrima sau la chipul apărut pe pereți sau pe podea. Putem vorbi de un fenomen al evlaviei populare, dar trebuie făcută o  distincție între evlavia autentică și superstiția, bigotismul multora dintre cei care merg la mormânt. Părintele Arsenie Boca a fost cel mai mare contestatar al pseudomisticismului, a declarat reprezentantul Patriarhiei Române.
 
După acest proces urmează ca documentele să fie înaintate Mitropoliei Ardealului, care, după o analiză profundă dosarul va fi înaintat Comisiei de Canonizare a Sfântului Sinod, pentru ca mai marii Bisericii să decidă dacă părintele va ajunge în calendarul sfinților români. Întregul proces ar putea dura ani de zile a mai declarat părintele Constantin Stoica.
 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel