Armata israeliană a anunţat că a distrus ultimul tunel transfrontalier al Hezbollah-ului

[] []

30 mai 2019 / 19:09
Salveaza PDF Comentarii

Armata israeliană a anunţat joi că a distrus ultimul ''tunel transfrontalier de atac'' al Hezbollah-ului pe care mişcarea şiită l-a săpat din Liban către Israel, relatează agenţia DPA. 

Tunelul fusese săpat din satul Ramiyeh, în sudul Libanului, către Israel şi a fost descoperit în ianuarie, a precizat armata. ''Hezbollah-ul intenţiona să se infiltreze în Israel, prin tunelul de atac, în comunităţile israeliene din apropierea graniţei în scopul de a produce pagube civililor, în cadrul planurilor sale de război'', a afirmat armata israeliană într-un comunicat.

Armata a explicat că a distrus porţiunea de tunel de pe teritoriul libanez şi a scos din uz întreaga structură deversând materiale de umplutură. Luna trecută, militari ai misiunii ONU din Liban, UNIFIL, au confirmat că au fost descoperite trei tuneluri care duceau în Israel. UNIFIL monitorizează situaţia de la graniţa dintre Israel şi Liban.

Cele trei tuneluri încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care a pus capăt unui război din 2006 între Liban şi Israel, potrivit UNIFIL. Distrugerea tunelului marchează încheierea ''Operaţiunii Northern Shield'', care a început pe 4 decembrie cu scopul declarat de a descoperi şi neutraliza tuneluri, pe care Israelul le consideră drept o încălcare a suveranităţii sale.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23