Armă dispărută. Carmen Dan, cele mai noi informații

Rodica Mitu / 19 aug 2018 / 21:41 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

Carmen Dan a vorbit, duminică seară, la Antena 3, despre arma dispărută în timpul protestelor din Piaţa Victoriei de pe data de 10 august.

„Ține de procedurile operative care sunt în gestionarea Poliției Române. Sunt șanse foarte mari să recuperăm arma cât de curând", a zis ministrul Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, în timpul conferinței de presă, că acţiunile violente ale unora dintre manifestanţi au determinat pierderea caracterului paşnic al adunării publice din 10 august şi intervenţia forţelor de ordine, subliniind că MAI va trata „în mod echidistant şi fără discriminare” această situaţie, iar Legea se aplică „în mod egal jandarmilor, persoanelor violente şi celor care au instigat la astfel de acţiuni”.

„Urmare a incidentelor petrecute la manifestaţia publică din 10 august, 452 de persoane, dintre care 33 de jandarmi, au necesitat asistenţă medicală la faţa locului. Din totalul persoanelor, 70 au fost transportate la spital, 14 fiind jandarmi, 9 au rămas internate, cel puţin 24 de ore. Dintre cele 9 persoane spitalizate, 3 au fost jandarmi. Asta în condiţiile în care jandarmii au avut mijloace de protecţie proiectate să reziste la diferite tipuri de lovituri. Cei care acuză acum desfăşurarea evenimentelor din 10 august 2018 trebuie să accepte că acţiunile violente ale unora dintre manifestanţi au determinat pierderea caracterului paşnic al adunării publice şi intervenţia forţelor de ordine. Legea se aplică în mod egal jandarmilor, persoanelor violente şi celor care au instigat la astfel de acţiuni. Iar eu vă asigur că Ministerul Afacerilor Interne va trata în mod echidistant şi fără discriminare această situaţie”, a declarat Carmen Dan, duminică, la sediul MAI.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25