Ardei copţi cu usturoi. Rețeta cu care NU dai greș

Foto: Youtube Retetele Mihaelei
Foto: Youtube Retetele Mihaelei

Iată cum să prepari o salată de ardei copți cu usturoi.

Ingrediente pentru 4 - 5 porții:

- 1 kg de ardei capia sau ardei grași cărnoși

- 25 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui

- 50 ml oțet de 9 grade

- 2 căței de usturoi

- Cimbru proaspăt

- Piper proaspăt pisat sau rășnit

- 1 linguriță de sare

- Opțional o linguriță de zahăr

Mod de preparare:

Alegeți ardei capia au ardei grași, de care preferați, doar să fie cărnoși. Se coc bine pe toate părțile.

Se scot într-un castron, se acoperă cu un capac sau cu folie de plastic și se lasă să transpire un sfert de oră. Că să decojiti ardeii nu îi băgați sub jet de apă, ci le îndepărtați pielița, spălând tot timpul degetele într-un castron cu apă. În tot acest timp îi țineți deasupra unui bol curat că să colectați sucurile naturale ce se scurg din ei. Acestea conțin tot gustul și trebuie utilizate în continuare.

Nu aruncați nici ce a rămas în castronul mare în care s-au aburit ei. Adunați tot lichidul acesta și-l strecurați. Dacă nu este destul, se mai poate înmulți cu 4 linguri de apă.

Pentru sucul de ardei:

- Oțetul – ardeii au nevoie de mai mult oțet în comparație cu o salată obișnuită

- uleiul de măsline sau de floarea soarelui

- cățeii de usturoi ușor zdrobiți

- o linguriță de sare – vi se poate parea multă dar ardeiul copt absoarbe multă sare

- frunzulițe de cimbru proaspăt, care dau foarte multă aromă

- piper măcinat mare, după gust 

Se amestecă totul și se toarnă acest sos peste ardeii copți.

Ultimul pas este să dați la frigider măcar 12 ore. În acest timp pulpa ardeiilor absoarbe sare, oțet și arome din marinadă. A doua zi gustați, iar dacă este nevoie mai potriviți o dată gustul de sare și oțet, și serviți salata!

 

Așa cureți CORECT ardeii și vinetele coapte. Uită de vechea METODĂ

Dacă ne este poftă de o salată de vinete sau de ardei copți, trebuie să știm un lucru foarte important: după ce s-au copt pe aragaz sau pe plită, este necesar să apelăm la acest truc care ne va ușura foarte mult munca.

Coacem legumele, apoi le punem într-o pungă pe care o închidem ermetic, apoi o lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Condensul format în pungă va acționa asupra legumelor și va înmuia coaja, care se curăță rapid, fără să mai fie necesară vechea metodă - apa cu sare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel