Apple lansează iPhone 5

Evenimentul de lansare va avea loc, ca de fiecare dată, seara, la ora 8 - ora României, la San Francisco. Cel mai probabil gazda fiind Tim Cook, seful Apple, care a ajuns la conducere dupa decesul lui Steve Jobs.

 Autor: Dinu Andreea Iulia

Potrivit informațiilor venite de la companie, noul smartphone se va numi iPhone 5

Se zvonește că noul iPhone va avea un ecran de 4" și un design nou al carcasei, iar conectorul se va numi "Lightning", iar căştile "Earpod".

Multi susţin că tot în această seară va fi prezentat și iPad Mini, tableta cu un preț mai mic al celor de la Apple

Noul iPhone trebuie să reprezinte un nou salt calitativ pentru utilizatori, dar şi să ofere o replică severă modelelor din ce în ce mai numeroase scoase de competitori precum Samsung, Nokia sau HTC. Cum spunea unul dintre analiştii pieţei, Sarah Rotman Epps: "E ziua de make or brake pentru Apple".

iPhone e produsul principal din flota Apple şi e responsabil cu 70% din profitul companiei. Zvonurile spun că iPhone 5 va avea un ecran mai mare, va fi mai îngust şi va fi compatibil cu noile reţele de date, mai rapide.

Specialiştii cred că iPhone 5 poate ajunge la 10 milioane de unităţi vîndute pînă la finalul lunii septembrie, cifră pe care Samsung Galaxy S III, competitorul principal, a atins-o în 50 de zile de la lansare. Apple şi Samsung deţin aproximativ jumătate din piaţa de smartphoneuri la nivel global, piaţă cotată de Bloomberg la 219 miliarde de dolari, anul trecut.

Cu doar câteva minute înainte de lansarea noului telefon, site-ul Apple Store este picat. Din experienţa lansărilor trecute, acesta este primul semn că americanii de la Apple se pregătesc să facă un anunţ important şi să îşi reactualizeze magazinul online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel