ANOSR, la "REVOLUȚIA generației noastre". Studenții se revoltă: La Timișoara trezim țara

Odată cu sosirea noului an, liderii studenților din toată țara se adună la Timișoara. Astfel, în perioada 4-7 ianuarie are loc Adunarea Generală Extraordinară a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). În cadrul acesteia, va fi analizată activitatea federației de la preluarea noului mandat, la Forumul Organizațiilor Studențești din România (FOSR) din luna august 2017 și, totodată, vom trasa următoarele direcții pentru următoarele luni.

Pe lângă sesiunile formale ale Adunării Generale, liderii studenților doresc să continue poziția adoptată în vederea modificărilor propuse privitor la Legile justiției și legislația penală, pe care le critică și consideră că acestea ar putea marca distrugerea din temelii a statului de drept.

ANOSR a sesizat în nenumărate rânduri că modificări dorite pot avea grave consecințe și a cerut retragerea și rediscutarea acestora. Încă din luna decembrie, ANOSR a declarat că se alătură protestelor, îndemnând studenții din toată țara să urmeze această mișcare. Totodată, în perioada de vacanță, ANOSR a militat pentru protestul de oriunde, sub egida „nu contează de unde protestez”, în care am îndemnat studenții să protesteze fie din centrul lor universitar, fie din orașul natal, prin orice formă de protest.

Unirea într-o singură voce

"Deși semnale nenumărate au fost trase, schimbările dorite își continuă mersul, lucru pe care nu îl putem accepta. Astfel, în aceste zile, în care discutăm demersul federației și noile direcții, ne dorim să fim o voce comună la Timișoara, un oraș marcant pentru schimbările în bine care au început aici, unul dintre acestea la care putem face referire fiind Revoluția din anul 1989. 

Sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 21:00, ne vom uni într-o singură voce în cazul unui protest în Piața Operei. Ne dorim să spunem clar și tare că țara noastră nu este de vânzare și că noi, studenții, ne dorim un sistem democratic, în care justiția să nu fie considerată un „obiect de joacă” al celor ce ne conduc. Pe parcursul a două ore, vom contura prin lozinci și strigări faptul că ne dorim oprirea acestor schimbări și un sistem corect, în care studenții să conteze și părerea noastră să fie luată în seamă, deoarece noi reprezentăm viitorul. 

Desigur, acest protest nu va fi un ultim semnal de alarmă. Studenții vor fi în stradă și de acum încolo, în centrele lor universitare, sau chiar în capitală. Țara este a noastră și nu o vrem distrusă doar pentru interesele persoanele ale unor politicieni care doresc să utilizeze justiția după bunul plac", au transmis studenții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel