EXCLUSIV  ANM Furtună Timișoara. Pieleanu, întrebare-BOMBĂ pentru un ministru

Marius Pieleanu a reacționat după tragedia din vestul România și a lansat o întrebare-cheie în acest scandal care a dus la moartea unor oameni nevinovați.

Sociologul a întrebat, în contextul în care ANM ține de Ministerul Mediului, ce a făcut ministrul Grațiela Gavrilescu pentru a preveni dezastrul meteorologic din Timișoara.

"ANM nu ține de Ministerul Mediului? Ce a făcut ministrul Grațiela Gavrilescu pentru a preveni tragedia din Timișoara printr-un sistem de prognoză și alarmare a populației? De ce Gavrilescu se ocupă de urși în loc să se ocupe de protecția populației? Furtuna a omorât, în câteva minute, șase oameni și a rănit 157, mai mult decât a omorât urșii într-un deceniu. Era o prioritate să ucidem urșii în loc să îi relocăm?", a zis Marius Pieleanu în exclusivitate pentru DC News.

Amintim că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus că ANM și Ministerul Mediului trebuie să găsească soluții pentru ca fenomene meteo cum au avut loc duminică în vestul țării să fie prevăzute din timp, nu cu câteva minute înainte.

"Cred că cel mai important să vadă ANM și Ministerul Mediului ce ar trebui să facă, dacă se poate face, pentru ca aceste fenomene să fie prevăzute meteorologic nu cu trei-cinci minute înainte. Ăsta e primul lucru care trebuie să se întâmple", a declarat Dragnea, la Parlament.

În opinia sa, Guvernul a acționat corect și repede.

[citeste si]

"Nu poți să nu remarci faptul că Guvernul a acționat corect, repede, încă de după-amiază, eu am stat în contact ieri și cu premierul și cu ministrul de Interne și aseară târziu și azi de dimineață, ne-am sfătuit. Doamna ministru de Interne a fost acolo, acum este Comandament la Timișoara unde este și premierul și ministrul de Interne, vor merge și la Arad, Cluj Bistrița. Au început deja cred evaluările. Să vedem dacă au timp săptămâna viitoare să facă o primă evaluare pentru a se acorda despăgubiri. Cel mai important lucru este din punct de vedere meteorologic să vedem dacă este posibil așa ceva și dacă este posibil să achiziționăm acel sistem sau acele sistem să știm dinainte. În SUA s-a știut dinainte, a fost prevăzut, au fost pagube materiale, dar nu au fost victime omenești", a spus liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel