Anisimova s-a bucurat pentru Halep, dar acum trebuie să-i facă față în sferturi

Amanda Anisimova a recunoscut că a copiat unele elemente ale jocului lui Halep, dar și că s-a bucurat de victoria ei de la Roland Garros 2018.

Amanda Anisimova , care o va întâlni miercuri pe Simona Halep în sferturi de finală la Roland Garros, a povestit că s-a bucurat anul trecut pentru succesul româncei în acest turneu, primul de Mare Şlem câştigat de sportiva din Constanţa, scrie DPA.

De asemenea, foarte tânăra Anisimova a recunoscut că a copiat unele elemente ale jocului lui Halep.

Calificată în optimi în ianuarie la Australian Open, jucătoarea de 17 ani a ajuns acum mai sus într-un turneu de Mare Şlem şi speră că nu se va opri aici, deşi are o sarcină foarte grea în faţa lui Halep, care joacă un tenis de excepţie, fără niciun fel de presiune, la Paris.

"Nu vă pot spune cât sunt de nerăbdătoare. Este extraordinar să joci împotriva ei. A câştigat aici anul trecut. Sincer, nu puteam avea un meci mai tare. Sunt pur şi simplu extrem de bucuroasă şi nerăbdătoare pentru turul următor", a spus Anisimova, care a trecut în optimi de spaniola Aliona Bolsova (6-3, 6-0).

Citește și: Roland Garros 2019 - Simona Halep, mesaj special la conferința de presă FOTO + VIDEO

S-a bucurat pentru Halep

Anisimova a mărturisit că în meciul cu Bolsova a imitat puţin reverul lui Halep. Ea a spus că s-a bucurat mult pentru Halep când aceasta a câştigat primul său turneu de Mare Şlem în urmă cu 12 luni la Roland Garros.

"A fost un rezultat uluitor pentru ea şi am fost super fericită fiindcă îmi amintesc că a fost foarte tristă când a pierdut finala precedentă. Am fost foarte fericită pentru ea când a câştigat, fiindcă arăta atât de bucuroasă. Şi a fost plăcut să o văd câştigând", a spus americanca.

Anisimova, locul 51 mondial, născută în New Jersey din părinţi ruşi, este antrenată de tatăl ei, Alexander. La nivel de juniori, ea fost campioană la US Open în 2017 şi a disputat finala la Roland Garros în 2016.

Cea mai talentată tânără speranță

Anul trecut, ea a atras atenţia ajungând în optimi la Indian Wells, la numai 16 ani, venită din calificări, reuşind să treacă de Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon.

În 2018, Anisimova a jucat prima sa finală, la Tokyo, iar în aprilie a câştigat primul său trofeu, la Bogota. Ea a impresionat la Australian Open, ajungând în optimi după o victorie cu Arina Sabalenka (11 WTA), pe care a învins-o şi în turul 2 pe zgura pariziană. Alături de Sofia Kenin, care are 20 de ani şi este şi ea de origine rusă, Anisimova este una dintre cele mai talentate tinere jucătoare americane. Comentând stilul său, Anisimova a spus că trebuie să lucreze "mult" la capitolul serviciu.

Miercuri, meciul Simona Halep - Amanda Anisimova va începe la 15:00, ora României.

Citește și: Simona Halep, adversara din sferturi. Anisimova are doar 17 ani și a eliminat deja 2 românce

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel