Simona Halep, adversara din sferturi. Anisimova are doar 17 ani și a eliminat deja 2 românce

Amanda Anisimova are doar 17 ani și a eliminat deja 2 românce
Amanda Anisimova are doar 17 ani și a eliminat deja 2 românce

Simona Halep și-a aflat luni seara adversara din sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a trecut de Iga Swiatek, jucătoare în vârstă de numai 18 ani.

Simona Halep, campioana en titre, o va înfrunta pe tânăra americancă Amanda Anisimova în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce aceasta a dispus cu 6-3, 6-0 de spaniola Aliona Bolsova.

Anisimova are doar 17 ani și ocupă locul 51 în clasamentul WTA. Ea cea mai tânără jucătoare din top 100 și s-a impus în doar 69 de minute în faţa ibericei venite din calificări (21 ani, 137 WTA). Pentru Anisimova va fi primul sfert de finală la un turneu de Mare Şlem.

În meciul cu Bolsova, Simona Halep și-a aflat adversara din sferturi. Are doar 17 ania reuşit 33 de lovituri direct câştigătoare, faţă de 10 ale ibericei. Raportul la erori neforţate a fost unul echilibrat, cu 22 pentru americancă şi 23 pentru Bolsova. Anisimova trecuse în turul al treilea la Paris de Irina Begu, cu 7-6 (6), 6-4, iar Bolsova a învins-o în turul al doilea pe Sorana Cîrstea, cu 7-6 (5), 7-6 (3).

Rusoaică Anisimova, ”adoptată” de americani

Amanda Anisimova provine dintr-o familie cu origini rusești, care s-a mutat în 1998 în SUA cu fiica lor, Maria, pe atunci în vârstă de zece ani. La patru ani de la instalarea în noua țară a venit pe lume Amanda, care a început să joace tenis la doi ani.

Ea a cucerit titlul la US Open la junioare în 2017, apoi a renunțat să mai dispute turnee la o asemenea categorie de vârstă. Țintele ei erau să triumfe în concursuri mari, contra unor adversare de clasă. "Vreau să devin numărul unu în lume și să câștig toate turneele de Mare Șlem, câte unul din fiecare ar fi minunat", a spus Anisimova pentru New York Times.

Simona Halep, a treia favorită, a trecut luni după doar 45 de minute de poloneza Iga Swiatek (18 ani, 104 WTA), cu 6-1, 6-0.

Citește și:

Simona Halep - o nouă calificare, un nou cec substanțial. Câți bani a câștigat în optimi

Roland Garros 2019: Simona Halep - Iga Swiatek | Rezultat pentru calificarea în sferturile de finală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel