Angelina Jolie, producător executiv al unui documentar sportiv despre refugiaţi - 'We Dare to Dream' - foto

Angelina Jolie / Foto: Instagram
Angelina Jolie / Foto: Instagram

Angelina Jolie, actriță și activistă americană, deține rolul de producător executiv în filmul "We Dare to Dream", un nou documentar regizat de Waad Al-Kateab, nominalizată la premiile Oscar pentru producția "For Sama" (2019), scrie The Hollywood Reporter. 

'We Dare to Dream' arată povestea unor tineri sportivi refugiaţi din Iran, Siria, Sudanul de Sud şi Camerun, care au concurat împreună în aceeaşi echipă, sub steagul Comitetului Olimpic Internaţional, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Documentarul va avea premiera mondială duminică la Festivalul Tribeca.

Angelina Jolie a fost dedicată de mult timp apărării drepturilor refugiaților. Cunoscută actriță și regizoare americană, ea a deținut titlul de Ambasador de Bunăvoință pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) între anii 2001 și 2011. Ulterior, a fost numită trimis special al aceleiași agenții ONU în perioada 2012-2022.

Regizoarea Waad Al-Kateab a descris propria sa experiență a războiului şi a strămutării în filmul ei de debut din anul 2019, 'For Sama', regizat împreună cu Edward Watts, care a avut premiera la Festivalul South By Southwest. A câştigat la Festivalul de la Cannes trofeul Golden Eye pentru cel mai bun documentar.

Pelicula prezintă evoluţia regizoarei Waad Al-Kateab de la o mamă tânără la începutul războiului sirian în anul 2012 şi până la cucerirea oraşului ei natal, Alep, în decembrie anul 2016. 'For Sama' a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun documentar. În anul 2020 a primit o nominalizare la premiul Oscar la aceeaşi categorie.

Citește și - Angelina Jolie visa să devină director de pompe funebre, dacă nu mergea cu actoria. Alte 4 lucruri pe care nu le știi despre ea

Angelina Jolie este celebră pe ​​pe scena de la Hollywood de zeci de ani. Chiar dacă aproape toată lumea știe multe despre cariera sa și despre cei șase copii pe care îi are, multe chestiuni din viața ei personală rămân încă o enigmă. Angelina Jolie avea un plan de rezervă dacă nu mergea cu actoria.

În adolescență, Angelina plănuia să devină fie model, fie director de pompe funebre. "Sună ca un lucru foarte ciudat, excentric, întunecat de făcut, dar, de fapt, mi-am pierdut bunicul și am fost foarte supărată de înmormântarea lui", a spus ea pentru 60 Minutes în 2011, adăugând: "Cum pleacă cineva din viață și cum se descurcă familia cu această plecare, dar și ceea ce este moartea, ar trebui abordat într-un mod diferit. Dacă toată chestia asta cu actoria nu mergea, asta avea să fie calea mea".

Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel