Angelina Jolie:"Oamenii care par răi sunt de multe ori cei care au suferit mult"

'Maleficent' este un monstru, o fiinţă născută pentru a face rău, după cum se povesteşte de obicei. De fapt, 'Maleficent' este o mamă cu o inimă mare, acoperită de obscuritatea a două coarne negre: 'Maleficent', interpretată de Angelina Jolie, este cealaltă faţă a unui basm care nu mai este o poveste pentru copii, potrivit EFE.

Angelina Jolie s-a aflat la Londra pentru a prezenta 'Maleficent: Mistress of Evil / 'Maleficent: Suverana Răului', partea a doua a filmului original. Nu a venit îmbrăcată în rochia ei neagră şi lugubră, iar aripile sunt strânse alături. Actriţa se grăbeşte se explice motivele pentru care personajul său este întruchiparea răului, scrie Agerpres.

"Sper ca mesajul meu să facă mai bine înţeleasă latura profundă a oamenilor. Să nu existe prejudecăţi. Oamenii se precipită mereu cu concluziile. Însă de obicei cei care ne par aspri şi duri sunt oameni care au suferit mult, iar în străfundul lor nu sunt atât de răi precum îi judecă alţii", a explicat actriţa într-un interviu acordat EFE.

După cinci ani, Angelina Jolie îşi reia personajul 'Maleficent', o reinterpretare a popularului basm al lui Charles Perrault. Dacă prima parte a fost o răsturnare a ceea ce a scris Perrault acum patru secole, în acest sequel care se lansează pe ecranele din SUA în acest weekend povestea continuă, iar universul se extinde cu alte teme de reflecţie.

"Să transpui azi pe ecrane basme cu zâne este un lucru care îţi dă destulă libertate, pentru că poţi vorbi despre lucruri într-un mod care să nu fie destul de evident. Poţi prezenta poveşti cu mult conţinut într-un mod mai colorat. Să vorbeşti despre teme ca diversitate sau mediul înconjurător într-un mod mai accesibil", spune Angelina.

Pentru că 'Maleficent' nu mai este o poveste cu prinţul care o salvează pe frumoasa adormită. Disney a lăsat deoparte convenţionalismul iar dacă în prima parte greul povestirii era dus de zâna cea rea şi de frumoasa Aurora, în partea a doua apar mai multe personaje, cu o distribuţie mai feminină.

Angelinei Jolie i se alătură Michelle Pfeiffer, în rolul mamei prinţului care îi cere mâna Aurorei. Într-un basm în care întotdeauna s-a crezut că zâna cea rea este personajul negativ, Pfeiffer asumă acum rolul antagonic şi declanşează un război împotriva naturii.

Aurora cea inocentă este din nou interpretată de Elle Fanning, iar prinţul Philip de Harris Dicksinson, în timp ce Sam Riley revine în rolul lui Diaval, nedespărţitul prieten al lui 'Maleficent'. Angelina ezită să considere că femeile au un rol mai mare decât bărbaţii în această povestire.

"Am vrut să arătăm că şi prinţul este un personaj puternic", a răspuns ea la întrebarea dacă s-a renunţat la poveştile cu feţi frumoşi. "Toţi bărbaţii din film sunt puternici iar acest lucru este important. Ne dorim femei puternice, dar şi bărbaţi puternici", a precizat ea.

Forţa lui 'Maleficent' stă în uniunea strânsă dintre fiica ei adoptivă din film, Aurora. În subiectul din prima parte, amândouă au demonstrat că familia nu este doar o legătură de sânge.

"Aceste două personaje, Maleficent şi Aurora, au fost inamice mult timp iar acum au devenit mamă şi fiică. Am vrut să aşteptăm cinci ani pentru acest sequel, pentru a găsi o poveste demnă de a fi spusă, mai apropiată de lumea în care trăim azi", a declarat la rândul său Elle Fanning.

Pentru ea, personajul pe care îl interpretează seamănă izbitor cu viaţa sa. Practic, cariera ei s-a dezvoltat în paralel cu Aurora. Primul apel telefonic primit la 14 ani, pentru a fi anunţată că a primit rolul, iar acum la 21 de ani speră să nu îşi dezamăgească fanii.

"Îmi amintesc de telefonul primit pentru prima parte, aveam 14 ani, am început să ţip, am înnebunit de bucurie. Să interpretez o prinţesă Disney la acea vârstă era o nebunie. A fost un moment special în viaţa mea, un capitol care m-a marcat, iar acum l-am reluat... nu am jucat niciodată într-un sequel şi nu am reluat un personaj. Este o responsabilitate faţă de fani şi faţă de mine însămi, pentru că este un personaj pe care îl port în suflet", a subliniat ea.

Aşteptat săptămâna aceasta pe ecrane, cele două actriţe îşi lasă imaginaţia să zboare şi sunt de părere că o altă povestire văzută dintr-un alt punct de vedere ar fi cea a Cruelei de Vil din '101 dalmaţieni'.

"Ar fi interesant de aflat şi povestea vrăjitoarei din Alba ca Zăpada", intervine Fanning. "Ar fi genial să alăturăm toate personajele negative într-un singur film", spune şi Angelina care o interpretează pe 'Maleficent' cu sufletul dezgolit şi fără mască, încheie EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel