Angela Merkel se răzgândește: A votat împotriva căsătoriilor gay

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială, relatează Reuters, AFP și DPA.

Parlamentul german a adoptat vineri un proiect de lege care permite căsătoriile între persoane de același sex. 

"Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege", le-a spus ea jurnaliștilor după votul din Bundestag (camera inferioară a parlamentului) în favoarea amendamentului care va legaliza căsătoria între persoanele de același sex.

"Sper că votul de astăzi nu numai că promovează respectul între opinii diferite, dar va aduce și o mai mare coeziune socială și pace", a adăugat ea, subliniind că această chestiune este "extrem de emoționantă... pentru ea personal".

Textul a fost adoptat cu o majoritate de 393 de aleși din camera inferioară a Parlamentului german, în timp ce 226, toți membri ai familiei conservatoare ai cancelarului german, s-au opus.

Noua lege, care trebuie aprobată de Bundesrat (camera superioară a parlamentului) pentru a intra în vigoare, ceea ce se va întâmpla probabil până la sfârșitul anului, le va acorda cuplurilor de homosexuali dreptul de adopție, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel