Angela Merkel convoacă liderii europeni

Angela Merkel, intenţionează să convoace urgent o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ţări europene afectate de problema migraţiei, scrie Bild, citat de DPA.

UPDATE: Cancelarul german, Angela Merkel, nu intenţionează să organizeze o întâlnire specială cu alte câteva state ale UE afectate de criza migraţiei, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului duminică. 'Nu este prevăzut niciun summit special al UE. Convocarea unui astfel de summit ar depinde de instituţiile Uniunii Europene, a spus purtătorul de cuvânt, citat de agenţia dpa. 'Evident, guvernul german organizează discuţii în acest context cu diferite state membre şi cu Comisia (UE)', a adăugat el. Agenţia DPA a preluat anterior o relatare a ziarului Bild conform căreia Merkel plănuieşte să discute despre soluţii la criza migraţiei cu Grecia, Italia, Austria şi alte ţări înaintea summitului UE planificat pentru 28-29 iunie.

Știrea inițială: 

Reuniunea vine în contextul dezacordului cu ministrul de Interne Horst Seehofer, care doreşte o atitudine mai dură faţă de migraţie în Germania.

El reprezintă la Berlin Uniunea Creştin Socială (CSU), formaţiunea din Bavaria cu orientare apropiată de a creştin-democraţilor conduşi de Merkel. DPA menţionează că Seehofer a fost de multă vreme un aliat incomod pentru cancelar şi a ameninţat să îşi pună în practică în mod independent planurile de deportare a imigranţilor ilegali.

Reuniunea propusă de Merkel ar putea avea loc înaintea summitului Uniunii Europene din 28-29 iunie. Cancelarul doreşte să discute soluţii pentru criza migraţiei cu mai multe ţări, printre care Grecia, Italia şi Austria, afirmă Bild, citând surse guvernamentale din diferite state membre ale UE. Una din surse, din Italia, a precizat că încă nu s-a decis nimic, nici măcar despre momentul summitului special: "deocamdată suntem în faza de planificare".

Bild nu a precizat dacă vor participa şi Spania sau state din Balcani, potrivit Agerpres.

Vezi si: UE. Merkel, decizie privind împărțirea datoriilor în zona euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel