Andrei Trifu, rănit la Colectiv, mărturie cutremurătoare: A fost o stare de hipnoză generală

Andrei Trifu, unul dintre răniții în incendiul din club Colectiv, a povestit, joi, pentru jurnaliști, clipele de coşmar prin care a trecut pe 30 octombrie, amintindu-şi că, în momentul izbucnirii incendiului, toată lumea 'a paralizat' pentru câteva secunde ca într-o "stare de hipnoză generală".

În prezent, Andrei Trifu se află la internat la Spitalul Bagdasar-Arseni, în urma rănilor suferite în incendiul din Colectiv. Gândul său se îndreaptă către cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu şi spune că, împreună cu prietenii, va comemora de câte ori va avea ocazia 'sufletele pierdute' în urma tragediei.

Andrei Trifu: M-am târât pe coate şi genunchi

Andrei a povestit și ce a trăit în seara de coșmar a incendiului de la Colectiv. 

'Ne-am întâlnit acolo ca să susţinem alţi prieteni, care în momentul acela erau pe scenă şi îşi lansau al doilea album. În momentul în care a izbucnit incendiul, a fost o stare de hipnoză generală, lumea a paralizat pentru câteva secunde. Nimeni nu se aştepta la acest fenomen. Cumva eu atunci, în momentul acela de hipnoză generală, am reuşit să îmi fac loc spre ieşire. Am văzut că focul ia amploare şi din pregătirea mea de ani de zile - 25 de ani de armată - mi-am dat seama că ceva este în neregulă şi atunci am căutat modul prin care să îmi salvez în primul rând mie viaţa. Înainte să fac chestia aceasta am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos posibil. Am încercat să induc oamenilor o umbră de reacţie, să se salveze cât mai mulţi. Spre ieşire s-a creat o busculadă, bineînţeles cei mai nepregătiţi au început să tragă de cei din faţă să îşi facă loc ei să iasă. În momentul acela s-a creat ceea ce ştim cu toţii la ce a dus, la pierderea atâtor vieţi', şi-a amintit Trifu, citează Agerpres.

Citește și: Marian Leuştean, rănit în Colectiv, declarație emoționantă: Oamenii, cea mai importantă resursă

El consideră că ceea ce a învățat în armată i-a salvat viața în acea seară.

'Eu până spre ieşire am reuşit să îmi menţin respiraţia. Aproximativ un minut şi jumătate cu ochii închişi m-am târât pe coate şi genunchi exact cum am învăţat în armată. Lucrul acesta m-a salvat, mi-a salvat căile respiratorii. În urma controalelor făcute nu am absolut nimic pe această parte. Şi de piciorul meu a tras cineva. De piciorul meu stâng trăgea cineva', a mai spus Andrei.

Cred că iertarea va veni ușor

"De iertat.. Se zice să ierţi, dar să nu uiţi. Cred că iertarea va veni uşor, uşor, dar nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat, pentru că, dacă am uita, se va repeta din nou. Pe mine nu mă va opri un dezastru sau o nenorocire să îmi trăiesc viaţa pe care am ales-o şi să fac ceea ce îmi place şi să merg cu drag şi să îmi ascult prietenii şi să susţin muzica rock românească. Asta va fi pentru tot restul vieţii mele la fel cum a fost şi înainte', a declarat Andrei.

În opinia sa, vinovată de tragedie se face conducerea clubului, care ar fi trebuit să ia un minim de măsuri de siguranţă în caz de incendiu.

'Conducerea clubului trebuia să pună minimum de măsuri de siguranţă în caz de incendiu. Aceste măsuri de siguranţă trebuie să existe peste tot. În orice instituţie, în orice club, în orice loc trebuie să existe un stingător, un hidrant, lucruri pe care putem toţi să le manevrăm. Aceste fenomene nu se întâmplă des, dar când se întâmplă uitaţi-vă cu ce rezultat vin. Eu cred că adevăraţii vinovaţi vor fi până la urmă pedepsiţi. Poate să fie şi o vânătoare de vrăjitoare, dar, mă repet, nu este cazul nostru', şi-a exprimat încrederea acesta.

Totodată, Andrei consideră că medicii şi-au făcut datoria intervenind aşa cum trebuie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel