Alimentele care pot înlocui cacao în deserturi și băuturi: utilizări și beneficii

Alimentele care pot înlocui cacao în deserturi și băuturi, utilizări și beneficii. Sursa foto: freepik.com
Alimentele care pot înlocui cacao în deserturi și băuturi, utilizări și beneficii. Sursa foto: freepik.com

În natură există multe varietăți de alimente, care au multe beneficii asupra sănătății.

Una dintre ele este pudra de roșcove. Cunoști toate proprietățile pudrei de roșcove? Pe lângă proprietățile benefice pe care le are, această pudră îți permite să pregătești preparate delicioase.  

Roșcovul (eratonia siliqua) este un arbore originar din bazinul Mării Mediterane și face parte din familia fabaceelor. Fructul acestui arbore seamănă foarte mult cu o păstaie, datorită formei sale.

Această leguma scade glicemia. Include-o în meniul tău, dacă vrei să fii sănătos

În aceste păstăi se află semințele, care, atunci când sunt uscate, sunt folosite pentru a face pudra (făină) de roșcove. Păstăile sunt verzi, dar, pe măsură ce se coc, devin maro, apoi, în cele din urmă, negre.

Care sunt proprietățile nutriționale ale pudrei de roșcove? Pudra de roșcove furnizează aproximativ 200 calorii. În 100 de grame găsim: 4 grame de apă, 5 grame de proteine, 0,7 grame de grăsime, 49 grame de  zaharuri, 40 grame de fibre, 12 mg de colină.

Cea mai bună băutură de primăvară: acest decoct întărește vasele de sânge și te umple de energie

Pudra de roșcove conține, de asemenea, câteva vitamine și minerale, precum vitamina E, B și C și minerale precum fier, sodiu, magneziu.

După cum poți observa deja din valorile nutriționale, pudra de roșcove este un aliment excelent pentru intestine. De fapt, dacă te concentrezi pe valori, observi 40 de grame de fibre alimentare. Fibrele sunt unul dintre elementele esențiale pentru sănătatea intestinală. Pe lângă faptul că mențin intestinul în stare excelentă, fibrele îți dau o anumită senzație de sațietate.

Așa se explică de ce alimentele bogate în fibre te fac să slăbești: mănânci mai puțin, dar totuși te simți sătul. În plus, îți permit să reglezi tranzitul intestinal, contracarând unele forme de constipație.

Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul

Acesta este considerat alimentul care poate înlocui cacao, mai ales, pentru persoanele cu intoleranțe alimentare sau alergii la cacao. Roșcovele sunt un aliment excelent cu proprietăți antioxidante. În consecință, pudra de roșcove contracarează formarea radicalilor liberi, protejând celulele corpului.

De asemenea, printre valori am menționat colina, o vitamină foarte importantă. De fapt, colina, cunoscută mai bine ca vitamina J, este utilă pentru inimă și previne multe boli asociate. În plus, poate contracara oboseala musculară și durerea asociată.

Șterge ridurile de pe față și semnele de îmbătrânire cu ulei de măceș

Pudra de roșcove este folosită ca alternativă la cacao, pentru a face băuturi și deserturi. Combinația pudră de roșcove și pudră de ghimbir este recomandată, în special, persoanelor care au colonul ușor iritabil. În prezent, pudra de roșcove este, de asemenea, folosită pentru producerea multor furaje pentru animale.

Deci, pudra de roșcove poate fi folosită, în siguranță și acasă, pentru a face paste de casă sau alte rețete de copt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel