EXCLUSIV  Alex Coita, culise: Am plecat dintr-un studio de televiziune. Oamenii percep greșit

Rodica Mitu / 04 dec 2018 / 10:45 Salveaza PDF Comentarii
Alex Coita
Descriere foto: Alex Coita

„Dacă ai decis să ieși pe sticlă, trebuie să o faci pentru a informa oamenii, pentru a încerca să oferi o perspectivă cât mai utilă privind evenimentele”, susține Alex Coita.

„Eu nu mă consider analist politic. Sunt măgulit de faptul că oamenii mă consideră astfel. Sunt diplomat și economist", a spus Alex Coita în cadrul unui interviu acordat DCNews, adăugând: „M-am pregătit pentru o carieră în diplomație. Am fost pasionat toată viața, încă de când eram mic, de relațiile internaționale, politică externă. Am obținut diplome de facultate și master în aceste domenii. Am studiat economia internațională și am obținut un doctorat în Securitate. Aceasta e pasiunea mea și domeniul la care mă pricep".

„Am început să fiu apropiat de politică, pentru că, revenind în România după șapte ani, am avut această miză de a încerca să ajut puțin țara. În timp, sper că am reușit să înțeleg cum funcționează procesele acestei țări. Din punct de vedere profesional, vorbim de modul în care îmi câștig existența, sunt consultant, am o mică firmă de consultanță de business, prin care încerc să ajut firme străine. Am lucrat și cu firme românești, să-și facă strategii, să comunice mai bine în plan intern și extern", a spus Alex Coita.

„Știți cum e..."

De asemenea, întrebat dacă poate dezvălui un eveniment de culise dintr-o televiziune sau dacă a avut o ceartă cu un politician, a răspuns astfel: „În general, nu sunt o persoană confruntaţională. Dar, da. Au existat momente tensionate. A fost un moment în care am plecat dintr-un studio de televiziune, în condițiile în care am simțit o agresivitate aproape fizică din partea colegului de platou. Știți cum este... trăim într-o lume mică, aceasta a politicii românești și, inevitabil, se nasc și multe frustrări. Oamenii percep greșit anumite lucruri, își creează imagini false. Din când în când, acestea răbufnesc, mai ales pe fondul agitației care animă, din păcate, societatea și politica românească. S-au întâmplat și astfel de aspecte, dar foarte rar. Dacă ai decis să ieși pe sticlă, trebuie să o faci pentru a informa oamenii, pentru a încerca să oferi o perspectivă cât mai utilă privind evenimentele", a afirmat Alex Coita la DCNews.

Video

Declarațiile complete, mai jos:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24