Alegeri Turcia: Ultranaţionalistul Sinan Ogan anunţă că îl va susţine pe Erdogan în al doilea tur contra lui Kilicdaroglu

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Ultranaţionalistul Sinan Ogan a anunţat luni că îl va susţine pe preşedintele în exerciţiu, Recep Tayyip Erdogan, candidat la propria succesiune, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Turcia, preconizat să se desfăşoare duminică

'Noi îl vom susţine pe Recep Tayyip Erdogan în al doilea tur. Îi invit pe alegătorii noştri care ne-au votat în primul tur să îl susţină pe Erdogan în turul al doilea', a declarat Ogan, candidatul de pe locul trei după primul tur, conform Al Jazeera. Cu 5,2% din voturile primite în turul de scrutin din 14 martie, Ogan (50 de ani), un disident al partidului de extremă dreapta MHP, a fost curtat de ambii finalişti în prima etapă a alegerilor.

Erdogan a obţinut 49,5% din voturi, iar adversarul său, social-democratul Kemal Kiliçdaroglu, 44,9%, ceea ce înseamnă o diferenţă de 2,5 milioane de voturi între cei doi.

'Negocierile noastre s-au axat pe următoarele principii: terorismul va fi combătut; se va stabili un calendar pentru întoarcerea refugiaţilor; iar instituţiile statului turc vor fi consolidate', a enumerat el. Rezultatul său ilustrează valul de voturi conservatoare în favoarea acestui scrutin, care l-au plasat în frunte pe preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan. Rămâne de văzut care dintre candidaţi îşi va atrage cele 2,8 milioane de voturi exprimate în favoarea lui Ogan, având în vedere că o parte a electoratului acestuia se aşteaptă să-i întoarcă spatele lui Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, notează AFP. 

Vezi și - Candidatul opoziţiei Kilicdaroglu îşi înăspreşte tonul în problema refugiaţilor şi terorismului

Kemal Kilicdaroglu, care îl va înfrunta pe Recep Tayyip Erdogan pe 28 mai în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale turce, şi-a înăsprit joi tonul în problema refugiaţilor şi a terorismului, într-un apel discret adresat electoratului naţionalist, informează AFP. 

'Nu m-am aşezat niciodată la o masă cu organizaţii teroriste şi nu o voi face niciodată (...). Îi voi retrimite pe toţi refugiaţii acasă le ei, imediat ce voi ajunge la putere', a declarat candidatul alianţei de opoziţie la Ankara, în primul său discurs public după primul tur din 14 mai. El a evocat în ultimele luni o repatriere 'în următorii doi ani' a refugiaţilor, în cazul victoriei sale. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel