Alegeri în Germania. Înfrângere pentru Angela Merkel

Partidul cancelarului german Angela Merkel a suferit cea de-a doua înfrângere în doar două săptămâni. Uniunea Creştin Democrată (CDU) a ajuns la un nivel de popularitate foarte scăzut din cauza politicii de deschidere faţă de imigranţi adoptată de Merkel, transmite Agerpres.  

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel au suferit duminică a doua înfrângere electorală în două săptămâni, sprijinul pentru Uniunea Creștin-Democrată (CDU) ajungând la cel mai scăzut nivel de după reunificarea Germaniei. Câştigători sunt Social-democrații (SPD) care s-au clasat pe prima poziție la alegerile de duminică, obținând 23%. SPD ar putea renunța acum la coaliția cu CDU din capitala Germaniei.

Partidul care câştigă cel mai mult teren este Alternativa pentru Germania (AFD), care creşte în sondaje din cauza temerilor cetăţenilor germani de politica extrem de primitoare a cancelarului german faţă de imigranţi. AfD, partid populist și antiimigrație, a obținut 11,5% din voturi, profitând în special de nemulțumirea electoratului față de decizia din urmă cu an a Angelei Merkel de a deschide granițele pentru refugiați, relevă un exit poll transmis de postul public de televiziune ARD.

Conform acestui rezultat, AfD ar intra în cel de-al 10-lea consiliu de land, dintr-un total de 16. CDU nu ar fi obținut decât 18% din voturi, în scădere față de procentul de 23,3% înregistrat la ultimele alegeri din 2011. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel