Alegeri Germania: Merkel-Schulz, dezbatere unică

Cancelarul german Angela Merkel și rivalul ei social-democrat în perspectiva alegerilor legislative din septembrie, Martin Schulz, se vor confrunta într-o unică dezbatere televizată la 3 septembrie, cu trei săptămâni înainte de scrutin, au anunțat marți oficiali citați de DPA, potrivit Agerpres.

Dezbaterea din 3 septembrie este singurul duel televizat prevăzut să aibă loc între cei doi lideri.

Dezbaterea va dura o oră și jumătate și va fi transmisă live de patru posturi de televiziune, atât publice, cât și private. Va fi cea de-a cincea dezbatere electorală televizată dintre lideri ai partidelor germane, au precizat sursele citate.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU, conservatori) a Angelei Merkel și aliata sa bavareză, Uniunea Creștin-Socială (CSU) își mențin un avans solid în cele mai recente sondaje de opinie.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), a cunoscut o creștere în sondaje în ianuarie, după ce l-a desemnat pe fostul președinte al Parlamentului European pentru șefia guvernului federal, în cazul în care va câștiga alegerile. Totuși, acest așa-zis efect Schulz s-a estompat tocmai în momentul în care SPD urmează să intre în perioada critică a campaniei electorale pentru alegerile de luna viitoare din micul land nordic Schleswig-Holstein și din Renania de Nord — Westfalia, cel mai populat din cele 16 landuri germane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel