Alegeri Franța. Fillon, decizie în scandalul de corupție

Candadatul dreptei, Francois Fillon a fost anunțat că va trebui să se prezinte în fața justiției în celebrul scandal de corupție care a zguduit Franța, și în care este implicată soția sa. El se va prezenta judecătorilor cu doar două zile înaintea depunerii candidaturii.

Francois Fillon spune ca nu se va retrage din cursa pentru prezidențiale. Mai mult, el este foarte ofensiv în declarații, catalogând acțiunea drept un ”asasinat politic”.

Numeroşi dintre prietenii mei politici şi dintre cei care m-au sprijinit la alegerile primare unde au votat patru milioane de alegători vorbesc despre un asasinat politic. Si este într-adevăr un asasinat. Dar prin această dezlănţuire disproporţionată, fără precedent, prin alegerea momentului, nu doar eu sunt cel asasinat ci alegerile prezidenţiale.

Vocea a milioane de francezi care doresc o adevărată alternanţă este înăbuşită. Proiectul de redresare naţională pe care îl propun este expulzat din dezbatere. Libertatea de vot şi democraţia politică însăşi sunt violent lovite”, potritivt RFI

La 25 ianuarie, justiția franceză a deschis o anchetă în urma dezvăluirilor din presă despre salariile primite de Penelope Fillon în calitate de asistentă parlamentară a soțului său, apoi a supleantului acestuia, suma totală ridicându-se la peste 800.000 de euro brut între 1988 și 2013.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă soția fostului prim-ministru a prestat în mod efectiv o activitate în anii în care a fost remunerată, sau a fost vorba despre o slujbă fictivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel