ALDE Buzău: Această înţelegere între cei doi a tras Parlamentul pe linie moartă

„Cine mai respectă legea în România?”, este tema dezbaterii organizate, în această săptămână, de reprezentanţii buzoieni ai Alianţei Lberalilor şi Democraţilor (ALDE), a cărei temă centrală de discuţii a fost disputa care se poartă în aceste zile în legătură cu prezenţa premierului Dacian Cioloş la Bruxelles, la o întâlnire a preşedinţilor şi prim-miniştrilor din statele membre ale Uniunii Europene.

Preşedintele organizaţiei, Mihai Cristescu, a punctat poziţia liderului naţional al ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a atras atenţia că premierul nu a venit în faţa Parlamentului pentru a prezenta mandatul pe care îl va avea din partea României la aceste discuţii.

„Ne întrebăm, la ceea ce vedem în ultima perioadă, care mai e rolul Parlamentului în statul român? Mai este el instituţia reprezentativă a românilor? Mai colaborează preşedintele, prim-ministrul ţării cu Parlamentul? Chiar nu mai contează punctul de vedere al Parlamentului în chestiuni care vizează România? Domnul Klaus Iohannis ne spunea săptămâna trecută că l-a mandatat pe domnul Dacian Cioloş să participe la Consiliul European. Această înţelegere între cei doi a tras Parlamentul pe linie moartă, iar România a ajuns să poată fi condusă de doar două persoane", este de părere liderul ALDE Buzău, Mihai Cristescu.

Reprezentanţii buzoieni ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor spun că întrega discuţie pe această temă are menirea de a atrage atenţia asupra unui lucru pe care aceştia îl consideră justificat într-o ţară democratică în care instituţiile statului funcţioțnează şi lucrează între ele pentru binele cetăţenilor.

[citeste si]

„Premierul trebuia să vină în faţa Parlamentului să îşi prezinte mandatul pentru această întâlnire, chiar şi informală cum spune domnia sa, pentru ca românii şi parlamentarii să cunoască poziţia României în privinţa imigranţilor, nu să o aflăm de pe la televizor sau, şi mai grav, să ne trezim din nou că ni se redistribuie nişte cote de imigranţi, iar pe români sau pe reprezentanţii acestora nu i-a întrebat nimeni. Premierul, din punctul nostru de vedere, ar fi fost normal să vină şi să spună ce decizii se vor lua şi să accepte şi punctul de vedere al Parlamentului, cel care are comisii specializate pe problemele discutate la Bruxelles", mai spune Mihai Cristescu, care a mai punctat faptul că problema legată de imigranţi este una care afectează şi România, iar reacţiile românilor nu întârzie să apară.

„Şi să vă reamintesc că, în luna noiembrie, prin proppunerea unui guvern tehnocrat, s-a trecut peste Parlament. ALDE a spus încă de atunci că varianta unui astfel de guvern este una greşită, care vine în contradicţie cu normele şi principiile democraţiei. Nu este posibil să ignori cea mai democratică instituţie a statului şi cea mai reprezentativă. Parlamentul este ales de cetăţeni, nu este numit acolo de către o persoană", a mai spus preşedintele filialei ALDE Buzău, Mihai Cristescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel