Aici ar putea fi apartamentul dat de Locic lui Voicu pentru ca Vanghelie să închidă ochii la distrugerea Cotrocenilor

Senatorul Cătălin Voicu a primit un apartament de la Marius Locic, susţin procurorii DIICOT, pentru a face presiuni asupra primarului Marian Vanghelie. Afacerile imobiliare care îi privesc pe Voicu şi pe primarul de la 5 sunt legate de zona Cotroceni, unde Locic a pornit două proiecte de anvergură.

De Ce News vă prezintă blocul unde cel mai probabil se află apartamentul pe care procurori susţin că l-ar fi primit Voicu de la Locic.  Imobilul a stat în conservare  aproape doi ani, fie pentru că nu s-au găsit clienţi la prețul de 400.000 de euro apartamentul, fie pentru că  puteau apărea probleme cu autorizaţiile, din cauza depăşirii regimului de înălţime şi a arhitecturii inadecvate zonei istorice în care se află. Miza pare a fi mult mai mare. Peste drum de blocul cu pricina, Locic a încercat să construiască un alt imobil mamut. Deşi nu există, conform legii, niciun indicator privind autorizaţiile de demolare şi construcţie, locuitorii din zonă l-au văzut în repetate rânduri pe Marius Locic venind să inspecteze şantierul. Imobilul ar fi fost unul gigant pentru acea zonă, spaţiul fiind obţinut prin demolarea unei case şi achiziţionarea unui teren viran. Primăria Sectorului 5 refuză să ofere informaţii despre autorizaţiile emise.

Uite ce baltă murdară s-a „ridicat“ în zona zero

Activitatea pe şantier s-a întrerupt brusc, la scurtă vreme după ce a fost arestat Cătălin Voicu. De fapt, şi înainte lucrările stagnau, dar constructorii măcar evacuau apa din groapa pentru fundaţie. Pentru că proiectul prevedea o clădire foarte înaltă, s-a săpat mult şi s-a intersectat un izvor care genera probleme atât pentru constructori, cât şi pentru casele sau străzile din jur, dacă ar fi fost astupat ca să permită ridicarea imobilului.  De la abandonarea şantierului apa nu se mai evacuează aşa că în plin cartier de lux s-a format un adevărat lac, aşa cum reiese din fotografiile de mai jos.

Pe lac poposesc păsări de baltă, iar noaptea broaştele fac un spectacol aproape feeric. Locuitorii din zonă aşteaptă o adevărată invazie de ţânţari în această vară. Şantierul nu este semnalizat conform legii cu un panou care să conţină informaţii despre imobil, termene şi autorizaţia de construire. Primăria nu a luat nicio măsură pentru aducerea în legalitate a şantierului din Strada Carol Davila, astupând groapa imensă şi ridicând şantierul fără autorizaţie.

         
 
 
 
 

Blocul în care se află apartamentul în discuţie se află pe strada dr. Carol Davila, într-o zonă de case de patrimoniu. Aşa cum se observă din fotografiile de mai sus, clădirea strică aspectul zonei. Senatorul Cătălin Voicu ar fi primit un apartament de la Marius Locic şi ar fi făcut presiuni asupra primarului Marian Vanghelie, pentru promovarea intereselor lui Locic, reiese din documentul DIICOT prin care dosarul de siguranţă naţională în cazul lui Voicu a fost declinat DNA pentru cercetări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel