Ai voie să montezi coarne de ren pe mașină? Ce decorațiuni te lasă fără talon

foto: Freepik
foto: Freepik

În plin sezon al sărbătorilor de iarnă nu puțini sunt șoferii care aleg să monteze coarne de ren pe mașină. Există însă și decorațiuni auto care pot duce la reținerea talonului.

Astfel, cei care exagerează și doresc să iasă în evidență în mod excesiv pot ajunge să aibă talonul suspendat și să primească o amendă contravențională. Este important ca șoferii să fie conștienți de limitele impuse de reglementările rutiere pentru a evita consecințele nedorite ale decorării excesive a vehiculului în perioada sărbătorilor.

În magazinele online se găsesc diverse kit-uri de decorațiuni auto destinate sărbătorilor de Crăciun. Printre cele mai populare accesorii se numără coarnele de ren și nasul roșu al cunoscutului personaj „Rudolf”, apreciate în mod deosebit de către șoferi.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Interne avertizează că anumite decorațiuni ar putea duce la sancțiuni. Un exemplu în acest sens este interzicerea folosirii oricărui sistem de iluminare auto care nu este omologat. Prin urmare, montarea de coarne de ren iluminate este interzisă, și chiar și utilizarea unui simplu LED care nu a primit aprobarea RAR este considerată neregulamentară. Conducătorii auto sunt sfătuiți să fie atenți la aceste reguli pentru a evita consecințe neplăcute în perioada sărbătorilor, notează Pro Motor. Chiar și un brad de mari dimensiuni, transportat pe mașină, poate să-ți facă probleme dacă obstrucționează vederea celorlalți participanți la trafic.

Ce amenzi se dau

Conform legii, se impun sancțiuni cuantificate între 6 și 8 puncte de amendă pentru instalarea luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor surse de lumină, dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii neomologate, ceea ce se traduce într-o amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.

În situația în care se fac modificări structurale sau tehnice la vehicul pentru a atașa astfel de decorațiuni, Poliția are dreptul să dispună reținerea talonului.

Așadar, conform reglementărilor, este legal să montezi coarne de ren și "nas" roșu, cu condiția ca acestea să nu obstrucționeze vizibilitatea și să nu fie luminate. Mai mult decât atât, aceste accesorii nu trebuie să constituie un pericol pentru șofer sau pentru ceilalți participanți la trafic. Respectarea acestor criterii este esențială pentru a evita consecințele legale în timpul sărbătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel