Ai nevoie de patru ingrediente pentru a pregăti un tort simplu cu ciocolată

Foto Pexels
Foto Pexels

Ai nevoie de puține ingrediente pentru a pregăti un tort simplu cu ciocolată.

Îți trebuie patru ingrediente, cinci, dacă numeri și sarea, pentru a pregăti un tort simplu cu ciocolată. 

Ingrediente

350 g ciocolată neagră
350 ml smântână pentru frișcă
6 ouă
150 g zahăr
un praf sare

Mod de preparare

Toacă ciocolată neagră mărunt și pune-o într-un castron încăpător. Peste ea pune smântâna pentru frișcă și lasă compoziția să stea două, trei minute. Amestecă smântâna cu ciocolata până obții o glazură fină.

Separat, bate ouăle cu un praf de sare și zahărul pentru opt minute cu mixerul. Încorporează ouăle bătute cu zahărul în glazura de ciocolată, folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Pregătește tava pentru tort, pune foaie de copt de jur împrejur. După ce așezi foaia de copt și o prinzi bine, învelește tava de tort în folie de aluminiu, până la jumătate din înălțimea peretelui, notează retetepractice.ro. Toarnă compoziția de tort de ciocolată în tavă și pune-o la cuptor în baie de apă (evident, într-o altă tavă), pentru 60 de minute la 150 grade.

Citește și / Alimentele și dulciurile perfecte pentru creier. Prof. Ciurea, listă

Prof. dr. Vlad Ciurea a enumerat alimentele care fac minuni pentru creier.

„Pen­tru un creier în formă, avem nevoie de carne slabă de curcan, de pește slab, dar și de pește gras, de so­mon, fiindcă are acizi grași nesaturați. Avem nevoie de toate semințele posibile, iar România este plină de una din cele mai bune semințe pentru creier: să­mânța de dovleac crudă, care ajută la producerea anumitor neurotrans­mi­țători, responsabili cu starea de bine. Nuca seamănă ea însăși cu creierul uman, este unul dintre cei mai buni sâmburi. Pătrunjelul, us­tu­roiul, busuiocul proaspăt, rozmarinul și plantele aromatice, în general, stimulează activitatea ner­voasă. (...) Mango și avocado sunt foarte bune. Rodiile și strugurii negri au mulți anti­oxidanți”, a spus Vlad Ciurea.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie”, a spus Vlad Ciurea. „Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel