Ai cumpărat ridichi și nu știi ce să faci cu frunzele? Este simplu: gătește-le, deoarece sunt delicioase

Ai cumpărat ridichi și nu știi ce să faci cu frunzele. Este simplu- gătește-le, deoarece sunt delicioase. Sursa - pixabay.com
Ai cumpărat ridichi și nu știi ce să faci cu frunzele. Este simplu- gătește-le, deoarece sunt delicioase. Sursa - pixabay.com

La începutul lunii septembrie pe tarabe apar legumele toamnei, dar, alături de ele, găsim și ultimele legume care ne fac să savurăm gustul verii. 

De exemplu, mai sunt dovlecei, vinete, ardei, castraveți și roșii perfecte. În această listă putem include și ridichile, a căror aromă picantă fac salatele mai savuroase.

Cu toate acestea, puține gospodine cunosc că și frunzele acestor legume pot fi consumate, în loc să fie aruncate în coșul cu gunoi. În articolul de astăzi veți descoperi cum puteți folosi frunzele de ridichi în preparate: atât crude, cât și fierte.

Chec cu ciocolată și banane: o rețetă delicioasă pentru întreaga familie

 

Iată ce sa faci cu frunzele de ridichi

 

La fel ca rădăcina roșie, frunzele de ridiche au o aromă picantă, mai ales simțită în stare crudă. În primul rând cu frunzele ridichilor am putea completa salată clasică mixtă, cea pe baza de salata verde și roșii. Salata va căpăta o aromă mai gustoasă și mai picantă.

Cu frunzele crude de ridichi puteți face o pastă foarte cremoasă pentru spaghete. Pentru a face această rețetă, aveți nevoie de:

50-80 de grame de frunze de ridiche,

20 de grame de parmezan ras;

15 grame de nuci de pin;

1 cățel de usturoi;

2 linguri ulei de măsline.

 

Modul de preparare

 

Nucile de pin se prăjesc, iar frunzele de ridichi se spală. Apoi, transferați nucile de pin și frunzele într-un mixer, adăugați ulei, parmezan ras, usturoiul decojit, sare și amestecați. Asezonați pastele cu acest pesto cremos. Dacă este necesar, adăugați în pesto și puțină apă în care ați fiert spaghetele.

După ce le dați în clocot în apă cu sare, puteți folosi frunzele de ridichi pentru a pregăti o omletă delicioasă.

 

Ingredientele pentru omletă:

 

80-100 de grame de frunze de ridichi,

2 ouă;

1 lingură de cașcaval ras;

piper negru ras și sare după gust;

ulei de măsline.

Ouăle se bat cu cașcavalul, piperul și sarea, încorporați frunzele de ridichi, date prin apă clocotită în prealabil. Amestecul se pune într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți omleta pe ambele părți timp de 5 minute.

Așadar, iată ce puteți face cu frunzele de ridiche pentru a le savura crude sau fierte în preparate simple. Poftă bună!

 

 

BONUS. Cele mai bune condimente pentru pizza: află secretul gustului perfect

 

Astăzi, felul de mâncare din bucătăria italiană, care a devenit popular, poate fi comandat sau cumpărat.

Dacă pregătești pizza acasă, merită să știi ce condimente poți adăuga pentru a-i îmbogăți și diversifica gustul.

Cele mai populare condimente adăugate la pizza sunt:

1. cimbru va sublinia gustul datorită unei arome subtile care amintește de cuișoare. Aroma ascuțită și caldă a cimbrului poate fi combinată cu lămâie, usturoi sau busuioc;  

2. oregano are un gust cald și ușor amar, iar intensitatea aromei variază în funcție de soi. Frunzele uscate de oregano sunt folosite la gătit, deoarece au un gust mai bun;  

3. ardeiul roșu va adăuga o nuanță picantă;

4. busuiocul se caracterizează printr-un miros puternic, ascuțit, dulce, care amintește de anason și cuișoare. Datorită busuiocului, pizza va deveni „mai proaspătă” și mai apetisantă. Aroma de busuioc se potrivește bine cu roșiile;

Desert, gata în 5 minute: fără coacere, fără lapte condensat și fără gelatină

5. usturoiul va adăuga un miros specific datorită uleiului esențial. Cu toate acestea, condimentul trebuie folosit cu moderație în pizza;

6. coriandru are un miros dulce și aromat, care apare doar în semințele mature. Frunzele de coriandru au, de asemenea, un miros specific. Semințele sunt dulci și moi, cu o notă de portocală. Se pot combina cu alte condimente iute. Coriandru tocat trebuie depozitat într-un loc bine închis, astfel încât să nu-și piardă aroma;

7. cimbrișorul este un condiment cu gust pronunțat și ascuțit;

8. muștarul va adăuga un gust aromat și picant  în funcție de soiul folosit: alb - cel mai blând, negru - mai picant, maro - foarte picant;

9. ceapa va aduce varietate în gustul pizza datorită aromei sale și va îmbogăți preparatul cu un gust ascuțit și amar;

10. rozmarinul este o aroma puternică, care amintește ușor de conifere și e puțin mai dulce ca menta. Rozmarinul va spori și completa cu succes gustul legumelor și al altor condimente din pizza. Frunzele de rozmarin pot fi folosite și ca decor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel