Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face piftie

Foto Pexels
Foto Pexels

Piftie de porc sau răcitura este un preparat ce nu lipsește de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face piftie.

Ingrediente pentru piftie:


2 picioare de porc
rasol de porc cu şorici
1 kg carne macră porc, bucată întreagă
2-3 cepe potrivite
sare
piper boabe
1-2 căpăţâni de usturoi

Mod de preparare:

Se pârlesc şi se curăţă foarte bine picioarele de proc şi rasolul, se spală, se aşază la fiert împreună cu carnea macră într-o oală mare, cu apă rece cât să le acopere. După care, se spumează, se pun cepele întregi, curăţate şi crestate, o lingură de boabe de piper, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic, ridicând din când în când carnea cu spumiera, să nu se prindă de fundul oalei. Când s-au fiert, se scoate carnea şi se taie felii, care se aşază frumos într-un vas.

Usturoiul se curăţă, se spală şi se pisează cât mai bine, cu un praf de sare. Mai departe, se strecoară zeama într-o altă oală. Se încearcă dacă zeama este suficient de legată. Cât e călduţă încă, se pune usturoiul pisat şi se lasă cam zece minute, vânturând din când în când cu polonicul, notează stirilekanald.ro. Ulterior, se strecoară din nou zeama peste bucăţile de carne şi se pune vasul la frigider până a doua zi, să se închege bine. Se opresc două polonice de zeamă, cu care se acoperă în strat subţire fundul unui vas întins. Însă, înainte de a se aduce la masă, se înmoaie câteva secunde forma în apă caldă, se răstoarnă pe un platou. La final, se decorează cu crenguţe de cimbru.

VEZI ȘI: Cori Grămescu, pont pentru piftie și friptură. „Așa reducem conținutul de grăsimi”

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre masa de Crăciun și Revelion.

Cum facem să avem alimente sănătoase de sărbători? Ce reguli trebuie să respectăm pentru a nu ne pune sănătatea în pericol? Înainte de toate, secretul este unul: cantitatea.

De asemenea, aflăm de la Cori Grămescu, nutriționist, cu ce putem înlocui friptura de porc, dar și cum să preparăm piftia

„Pentru mesele de sărbătoare, cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este mărimea porțiilor și bineînțeles cum combinăm alimentele. Putem mânca din alimentele preferate câte puțin pentru a ne satisface pofta, însă niciodată la aceeași masă și sarmale, și friptură, și cozonac.

În ceea ce privește prepararea alimentelor tradiționale, putem apela la curcan sau vită pentru a reduce din conținutul de grăsimi. De exemplu, sarmalele se pot face din amestec de pulpă de porc și vită, fără grăsime animală adăugată sau afumătură. De asemenea, friptura de curcan la cuptor este o alternativă foarte bună la friptura de porc, pe care este indicat să o asociem cu o varietate de salate de legume în locul cartofilor prăjiți sau la cuptor. În plus, este indicat să preparăm piftia din carne de curcan și nu de porc.

Iar prăjiturile pot fi completate cu fructe de sezon precum portocale, mandarine, ananas și papaya, care ajută la eficientizarea digestiei”, a spus Cori Grămescu într-un interviu exclusiv DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel