Adrian Tonea, locțiitor al lui Nicolae Ionel Ciucă, șef de Stat Major al Armatei- Exclusiv

Mircea Dușa, minstrul Apărării Naționale, a dezvăluit, în exclusivitate, la DCNEWS LIVE, numirile pe care le-a făcut, joi dimineață.

"Ați contribuit la numirea unui șef de Stat Major al Armatei, un erou al României, domnul general Nicolae Ciucă este veteran din Afganistan, din Irak, poate conduce, cu CV-ul pe care-l are, și Forțele Armate ale Statelor Unite. S-a pregătit în condiții reale, știe cum șuieră glonțul, cum sare în aer dispozitivul exploziv. Intenționați ca militari, ofițeri de rang înalt, care au servit țara pe teatrele de operații să fie promovați în funcții de conducere?" este întrebarea ce i-a fost adresată ministrului Mircea Dușa, la DC NEWS LIVE. 

Dușa: Trei pericole care amenință România. "E posibil să fie o țintă"

Ministrul Apărării Naționale a răspuns, oferind informații în exclusivitate despre numirea făcută chiar în această dimineață. Adrian Tonea este locțiitorul șefului de Stat Major, generalul Nicolae Ciucă.

"Eu am doi ani de când sunt la MApN și, dacă vă amintiți, acum un an și jumătate am avut un mic scandal, atunci când au plecat în pensie 40 de generali. Trebuie să știm că în conformitate cu legea privind statutul cadrelor militare și a ghidului privind cariera militară, sunt niște etape pe care le parcurge un militar pentru a ajunge în cele mai înalte funcții din sistemul militar. Un astfel de militar este generalul Ciucă. După o jumătate de an de când am ajuns în funcție, l-am schimbat și pe generalul care conduce resursele umane și am spus dom'ne vreau să respectați ghidul carierei profesionale, știind că urmează să se pensioneze 40 de generali. Am făcut o serie de numiri, probabil nu au fost făcute publice la momentul respectiv. L-am adus pe generaul Ciucă șef al Statului Major al Forțelor Terestre, am numit comandant la Divizia 4 Cluj tot un general care a fost numai pe teatrele de operații, am numit la Divizia 1 tot un general care e un militar desăvârșit, la Divizia 2 de la Buzău am numit tot un general care a fost în teatrele de operații. Structurile de forță importante din MApN sunt conduse de militari care s-au pregătit în condiții reale în teatrele de operații. La fel la forțele navale și aeriene. Astăzi, o informație nouă, am semnat nouă ordine de ministru prin care am numit în funcții militari în structurile Statului Major General, pentru că domnul Ciucă trebuie să aibă o echipă cu care să îndeplinească obiectivele foarte importante pe care le are armata în perioada următoare și în contextul geopolitic din zonă și schimbarea filosofiei NATO. Locțiitorul domnului, astăzi l-am împuternicit, tot un domn general care a trecut prin toate funcțiile, care începând de astăzi devine locțiitorul șefului Statului General Major, domnul general Adrian Tonea", a spus Mircea Dușa, la DC NEWS LIVE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel