Adolescenta din Sibiu căzută de la etaj se juca Balena Albastră

Adolescenta în vârstă de 15 ani, care a decedat în luna martie în timp ce îşi făcea un selfie pe un bloc cu zece etaje, se pare că s-a sinucis, a anunţat miercuri prim-procurorul Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, adăugând că tânăra juca "Balena albastră". 

"Minora (...) a descărcat pe telefonul său mobil jocul 'Balena albastră' şi a folosit pseudonimul 'vovo_666', având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid. Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment, ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop, al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc - 'Balena albastră', în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere", se arată într-un comunicat de presă. 

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus declinarea dosarului mai sus-menţionat în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov în condiţiile în care la nivelul acestei unităţi de parchet,este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de utilizatori ai jocului respectiv. 

Tânăra a urcat pe 15 martie pe un bloc înalt cu zece etaje, împreună cu prietenii ei şi două profesoare, pentru a vedea panorama municipiului Sibiu şi a-şi face poze. Adolescenta este singura care a căzut de pe bloc şi a decedat imediat. Echipajul SMURD ajuns la faţa locului a constatat decesul, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel