Urmărește emisiunea live


Adele și Ed Sheeran, încasări record

Cei doi artiști se află în fruntea grupului de muzicieni britanici, care au primit peste 600 milione lire sterline.

Adele şi Ed Sheeran se află printre muzicienii britanici care au primit sume record din drepturile de autor anul trecut, potrivit Performing Right Society (PRS), care a plătit membrilor săi 605 milioane de lire sterline în 2017, informează, luni, Press Association, preluată de Agerpres.

Little  Mix, noua senzație

Potrivit datelor publicate de PRS, societatea care se ocupă de reprezentarea muzicienilor, suma distribuită membrilor săi anul trecut a crescut cu 77,5 milioane de lire, echivalentul unei creşteri de 14,7% faţă de 2016. 
Suma a crescut datorită turneelor efectuate de cei doi artişti, dar şi datorită celui al Little Mix, o trupă de fete cu unele dintre cele mai mari încasări din istorie, a precizat societatea pentru drepturile de autor. 

[citeste si]

Peste 100.000 muzicieni

În total, PRS a înregistrat anul trecut 6,6 trilioane de activităţi muzicale - descărcări, vizionări în timp real, transmisiuni în direct, spectacole în mediul online, transmisiuni de televiziune sau de radio ale cântecelor sau aranjamentelor muzicale -, cu 53% mai multe decât în 2016, potrivit organizaţiei. 
Acest lucru înseamnă că au colectat venituri record de 717 milioane de lire sterline, în creştere cu 12,7% faţă de anul precedent. 
PRS reprezintă drepturile a peste 130.000 de muzicieni, compozitori şi editori muzicali din Marea Britanie şi a două milioane din lumea întreagă. 
Potrivit organizaţiei, veniturile internaţionale au generat 261,4 milioane de lire în 2017, un nou record, reprezentând o creştere de 5,2% faţă de anul precedent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel