Acuzație gravă: ”Lazăr, complicele lui Kovesi”. Ghiță: De nepermis în orice țară

Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres
Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres

Sebastian Ghiță, denunțătorul Laurei Codruța Kovesi în dosarul în care este suspectată și acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă, a vorbit la România TV despre plecarea fostei șefe DNA din țară imediat după audiere și extrădarea lui Nicolae Popa.

"'Astăzi, procurorii au deschis urmărirea penală contra doamnei Kovesi tocmai pentru că au constatat că cele spuse de mine sunt adevărate. A început urmărirea penală, nu mai este vorba de vreo fabulație sau nefabulație. Cred că doamna Kovesi este într-o situație foarte gravă. Probabil că fugind din țară sau dând declarații mincinoase crede că scapă... Mă îndoiesc că în weekend sunt audieri, la fel cum e evident că în subsol la mine acasă, în cramă, nu era vreo instituție. Doamna Kovesi a fost la mine în cramă. Era un eveniment privat la mine acasă departe de existența unei instituții în acel decor, a spus Sebastian Ghiță, prezent prin legătură telefonică, la România TV.

Fostul deputat PSD a continuat: Procurorii au făcut un calcul simplu și au văzut că suma spusă de IGPR e mai mică decât ar costa o cursă dus-întors până la Jakarta. Procurorii au aflat, azi, că doamna Kovesi a coordonat această acțiune. Este evident că acea sumă plătită de firma din Ploiești a fost pentru acea cursă de aducere a lui Popa. Nu știu de ce minte doamna Kovesi. 

'Kovesi nu trebuia să fugă din țară'

Sebastian Ghiță a declarat că unul dintre complicii Laurei Codruța Kovesi este procurorul general Augustin Lazăr și susține că fosta șefă DNA nu trebuia să fugă din țară imediat după audiere.

Domnul Lazăr este un complice al doamnei Kovesi, a încercat să o acopere. Vor să acopere astfel de fărădelegi. Este de nepermis în orice țară. Doamna Kovesi, printr-un mod pervers, ne prezintă marea reușită cu candidatura dânsei. Ea va fi audiată pe 26. Vor urma multe proceduri până să fie ales procurorul-șef, poate chiar peste un an. Ea nu va conduce acest Parchet. Azi ea ne minte, așa s-a obișnuit. Ea nu trebuia să fugă din țară, că pe ea nu o omoară nimeni în închisori, așa cum mă amenința pe mine Onea.”, a spus Sebastian Ghiță, prezent prin legătură telefonică, la România TV.

Vezi și: Kovesi, la Bruxelles, după audiere. Chirieac: Trebuie pusă procuror-general european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel