Kovesi, la Bruxelles, după audiere. Chirieac: Trebuie pusă procuror-general european

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror-șef european având în vedere faptul că are 18 dosare penale iar vineri, 15 februarie, a fost audiată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația în care se află fosta șefă DNA.

Bogdan Chirieac susține că Laura Codruța Kovesi este susținută de Germania în cursa pentru funcția de procuror-general european și consideră că ar trebui să ocupe acest rol pentru că astfel s-ar pune din nou în valoare prezumția de nevinovăție călcată în picioare până acum.

Este susținută de Germania și este important ca dânsa să rămână pe lista scurtă pentru că vedem și noi cum tratează Occidentul penalii. Penală fiind va fi pusă procuror-general european, în timp ce unui premier în funcție, căruia i s-a făcut dosar penal, președintele i-a cerut imediat demisia, iar după aceea premierul respectiv a fost achitat. Același lucru s-a întâmplat cu fostul procuror general al României, pus sub acuzare, a demisionat și a fost achitat de instanță, nu a primit niciun fel de reparație domnul Tiberiu Nițu. În cazul doamnei Kovesi, probabil se gândește să fie pusă procuror-general, dar nu se ajunge acolo. În opinia mea, statul subteran a contraatacat, cred că se va comite un abuz în sensul în care procurorul-șef de secție Gheorghe Stan va fi recuzat de procurorul general Augustin Lazăr. Din acel moment, înțeleg că orice act se face în dosarul de urmărire penală de către doamna procuror Adina Florea va fi infirmat de procurorul ierarhic superior fiindcă spre deosebire de ce spune propaganda, faptul că procurorii sunt independenți, sunt independenți în anchetă, dar ei se supun controlului ierarhic superior și se află sub autoritatea ministrului Justiției. Din acest punct de vedere, cred că dosarul ca atare va fi amânat câtă vreme președintele Iohannis va deține această funcție care se numește procurorul general a afirmat analistul politic, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri de la România TV.

'Kovesi trebuie pusă procuror-general european'

Dacă la Berlin s-a luat decizia de a o susține, nu mai contează câte dosare are în țara sa?, a întrebat Geanina Lungu.

De ce ați crezut vreo clipă că justiția din România poate fi luată în considerație în mod real în Occident? Ea a fost bine când s-au săvârșit abuzurile înspăimântătoare aici și câtă vreme au fost eliminate anumite persoane, companii, când s-a eliberat o piață. După știința mea, când un procuror este pus sub acuzare, automat este suspendat. Poate că doamna Kovesi nu se va suspenda și nici nu va fi suspendată de secția de procurori a CSM condusă de același domn Augustin Lazăr, dar un procuror suspendat și urmărit penal în România devine procuror-general european? Eu consider că doamna Kovesi trebuie pusă procuror-general european. Lucrul acesta va fi intens dezbătut în România și poate vom pune din nou în valoare prezumția de nevinovăție, călcată în picioare înspăimântător de regimul Băsescu și din nefericire și de președintele Klaus Iohannis. Întrebarea, în momentul acesta, la Cotroceni, o să fie: Ce părere aveți că Europa a pus o penală în funcția de procuror-general european? E o întrebare foarte simplă și legitimă. Și ce răspunde președintele? 'Nu știu de niciun dosar penal al doamnei Kovesi'. Este un răspuns care îl caracterizează pe domnul Iohannis. Parcursul european al doamnei Kovesi nu trebuie oprit, a spus Bogdan Chirieac.

Vezi și: Sebastian Ghiță, primele declarații după AUDIEREA lui Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel