Acuzat că e spion american, un bărbat a fost salvat din mâinile rușilor într-o operațiune ca în filme, la care a participat și România

Un bărbat de 27 de ani a fost acuzat de forțele ruse că este spion american. 

Un american acuzat de spionaj a fost capturat de ruși în Ucraina, pentru ca mai apoi să fie salvat în cadrul unei misiuni speciale. Din misiunea extrem de periculoasă de salvare a bărbatului de 27 de ani a făcut parte și România. 

Misiunea a fost organizată de forțele SUA, împreună cu FBI, după insistențele soacrei bărbatului. Acesta era învinuit în cadrul unui dosar ce conținea 11 capete de acuzare false. Printre acestea se număra și acuzația conform căreia tânărul ar fi fost spion american. 

Tânărul a trecut granița în Polonia

Salvatorii s-au prezentat ca fiind dispuși să negocieze cu rușii, iar o operațiune paralelă s-a folosit de tactica de la sol pentru a-l salva pe acesta. Spionii americani au aflat locația acestuia și faptul că învinuitul urma să fie dus la Moscova, bărbatul fiind reținut undeva la aproximativ 100 de kilometri în spatele frontului. 

Tot procesul de salvare al tânărului a durat 18 ore, echipa fiind nevoită să depășească 20 puncte de control ale forțelor ruse. În noaptea de 9 spre 10 mai, acesta a ajuns într-o casă conspirativă, punct sigur din vecinătatea Hersonului. Pe data de 11 mai, acesta a ajuns în Polonia. 

Rușii s-au arătat interesați de negocieri abia după 5 ore de la trecerea bărbatului acuzat de spionaj în Polonia. 

Organizația care l-a salvat pe acesta acționează de la începutul conflictului armat și a salvat peste 700 de persoane în peste 60 de operațiuni din cele mai dificile zone ale conflictului, relatează Antena3. 

Putin ar putea ajunge într-un sanatoriu, conform fostului șef MI6

Richard Dearlove a fost șeful Serviciului Secret de Informații din Marea Britanie, cunoscut și sub numele de MI6, din 1999 până în 2004. El a făcut predicțiile despre Putin miercuri în timpul unui episod din podcast-ul „One Decision”, pe care îl găzduiește.

"Cred că va fi plecat până în 2023, dar probabil în sanatoriu, din care nu va ieși ca lider al Rusiei", a spus el despre Putin, adăugând că sanatoriul ar fi o modalitate de a-l scoate pe liderul de la Kremlin de la putere fără o lovitură de stat. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel