Actriţa Patricia Arquette, apel la continuarea luptei pentru drepturile femeilor

Actriţa Patricia Arquette a făcut apel, într-un interviu publicat luni în revista britanică The Big Issue, la continuarea luptei pentru drepturile femeilor în ceea ce priveşte inegalităţile salariale şi legislaţia care restricţionează accesul la avort, informează Press Association, potrivit Agerpres.

Actriţa a spus că s-a confruntat cu o energie sexuală nedorită pe când era adolescentă, iar problemele cu care se luptă femeile au rămas ascunse pentru mulţi ani. Arquette a menţionat că opoziţia faţă de drepturile femeilor este acum la vedere şi trebuie contestată. Actriţa recompensată cu Oscar pentru rolul din pelicula Boyhood (2014) a spus că legislaţia adoptată în Statele Unite ar putea duce la regresul egalităţii de gen. 'Vedem cum drepturile femeilor, în ceea ce priveşte avortul, sunt reduse incredibil de rapid în America.

Chiar şi în cazuri de viol şi incest, în unele state, avortul este scos în afara legii', a spus actriţa în interviul pentru The Big Issue. 'Cred că se duce, în văzul lumii, o luptă importantă între drepturile şi egalitatea femeilor şi cei care le contestă. Se întâmplă chiar sub ochii noştri.' 'Timp de mulţi ani, totul a fost foarte ascuns. Se întâmpla în continuare, dar toată lumea se purta de parcă nimic nu era în neregulă'. 'Acum se întâmplă chiar sub ochii noştri şi trebuie să fim martori. Şi nu cred că este un lucru rău.

Trebuie să luptăm în continuare', a mai precizat actriţa. Arquette a spus că, de-a lungul vieţii, a fost subiectul atenţiei sexuale nedorite, iar pe când era adolescentă, intenţiile sexuale ale bărbaţilor din preajma sa au fost deranjante. 'Pe când avea 16 ani, mă confruntam cu ceea ce înseamnă să fii fată în lumea asta şi simţeam că trebuie mereu să mă apăr de energia sexuală cu care eram înconjurată. Era un sentiment foarte înfricoşător.' 'Nu îmi doream să simt o astfel de energie venind din partea bărbaţilor'. Interviul cu actriţa Patricia Arquette a fost publicat în ediţia de luni a publicaţiei The Big Issue.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel