Actorul spaniol Javier Bardem lansează un apel pentru protejarea oceanelor de la tribuna ONU

"Oceanele au nevoie de noi": Actorul spaniol Javier Bardem a lansat luni un apel vibrant de la tribuna ONU în favoarea semnării unui tratat internaţional pentru protejarea oceanelor planetei noastre, relatează AFP.

Apărător înfocat al mediului, Javier Bardem participă la o campanie a organizaţiei ecologiste Greenpeace vizând crearea unei reţele mondiale de sanctuare marine.

Laureatul cu Oscar în 2008 pentru cel mai bun rol secundar, pentru interpretarea unui ucigaş fără milă în 'No Country for Old Men', a regretat numeroasele locuri goale din faţa lui.

"Oceanele aparţin tuturor, dar viitorul lor este acum în mâinile voastre", a insistat actorul înainte de proiecţia în avanpremieră a filmului expediţiei sale de anul trecut în Antarctica cu Greenpeace.

Starul spaniol a făcut pe de altă parte mai multe aluzii cu privire la cea de-a 7-a artă.

"Suntem toţi nişte răufăcători", a spus cel care a jucat mai multe roluri în cinematografie. Dar în viaţa reală "nu există un Dwayne Johnson (erou al filmelor de acţiune) care să ne salveze".

Javier Bardem a regretat totodată decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris asupra climei: "Nu putem trăi în negare", a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel