EXCLUSIV  Accidente rutiere, cauza principală. Lucian Şova: E de datoria mea să intervin

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat care este principala cauză de producere a accidentelor rutiere de pe drumurile din ţară. 

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, care este, potrivit studiilor, principala cauză de producere a accidentelor rutiere din România. Şi, surprinzător, starea infrastructurii rutiere nu se află pe primul loc. 

"Principala problemă care generează accidente în România nu este infrastructura. Nu o spun în apărarea mea, că nu spune nimeni, ba chiar susţin că infrastructura poate contribui la reducerea numărului de accidente şi de victime, însă mentalitatea conducătorilor auto este primordială. […] Am reliefat că trebuie să punem mare accent pe educaţie rutieră şi schimbarea mentalităţilor. Vă dau un singur exemplu: săptămâna trecută am călătorit, sâmbătă dimineaţa, până la Mangalia, pe autostradă. Am făcut trei ore pentru că am găsit cel puţin cinci accidente cu câte 3-5 maşini, uşor tamponate, erau trase pe banda de urgenţă, dar cu toate acestea se formaseră cozi. Nu vreau să par ipocrit spunându-vă că modernizarea infrastructurii este o condiţie necesară, dar nu este suficientă. Iar dacă în infrastructură voi avansa mai greu, măcar în educaţie rutieră ştiu că e de datoria mea să intervin", a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Urmăreşte aici declaraţiile ministrului Lucian Şova:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel